Tygelsensor

2011-03-24 @ 20:20:41


Produkt: Tygelsensor
Pris: ca 325:-

Går att köpa här http://www.hestbolaget.se/126-zack-tygelsensor.html

Många toppryttare klagar på att svenskar i allmänhet rider med "för mycket hand" och är för hårda i handen. Vi låter händerna sköta jobbet i allt för många situationer istället för att rida mer med sitsen, vikthjälper och skänklar, vilket ofta skulle leda till en mer harmonisk ridning.

Tygelsensorn är ett träningsredskap för att kontrollera hur mycket tryck/drag ryttaren rider med. Sensorn är gjord av ett pappersmaterial och man fäster den mellan tygeln och bettringen. Startkitet innehåller säkerhetskedja och 10 brickor (2 i varje färg) så ryttaren kan välja mellan olika tryckbegränsningar 15kg 10kg 7kg 4kg eller 3kg.
Om ryttaren tar för hårt i tygeln och överskrider maxtrycket går tygelsensorn av och tygeln släpper från bettringen. För säkerhets skull finns dock en tunn säkerhetskedja. Så ju färre kilo sensorn är gjord för, desto större krav på en lätt tygelhand.

Tyvärr har jag själv inte provat rida med en tygelsensor, men jag skulle hemskt gärna vilja! Jag tror att många skulle lära sig mycket av att ibland rida med detta redskap. Det borde vara en god mätsticka för varje ryttare för att känna efter med hur mycket tryck man faktiskt rider sin häst. Den får en att tänka efter vad man egentligen gör med sina tyglar, och att man i allt för många fall missbrukar sin tygelkraft. Detta tar även jag åt mig av att jag gör ibland!

Är det någon av er som har provat rida med en tygelsensor?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

        Kom ihåg mig?