Godnatt

2011-03-30 @ 23:48:41
Klockan är väldigt mycket och jag ska upp tidigt imorgon och jobba!
uppdaterar om dagen när jag är hemma igen. Har haft fullt upp kan man säga, men roligt!
Godnatt alla ni som fortfarande är vakna ♥


seg dag..

2011-03-29 @ 21:10:16
Sjukt vad dagen har gått sakta idag, jag förstår verkligen inte.. Redmin finaste Bellamoffan idag, hon va så underbart söt, när matte kom in i hagen och skulle hämta Peach.. Bella stor vägrade, hon var helt bestämd på att det va hon som skulle komma ut, så hon stoppade själv bettet i munnen och vägra släppa det, söt ponnyn! :')
Så det blev att jag och Moa bytta häst idag. Bella fick extra mkt masage & linimentade henne, pysslade på! :)

Vetrinären va ju även hos Drutten & bror idag, kikade dom. Tänderna va extrem på bror, så dom behövde verkligen en gonom gång :/ Drutten va lite vass, men inget märkvärdigt. Så björn fick raspa dem båda.
Kollade även brors knälar, druttens ben, fick lite tipps, så nu håller vi tummarna på att allt försvinner! :)

Red Drutten & mix idag på eftermiddagen. Och eftersom Druttn raspade tänderna på morgonen så valde jag att rida honom på grimma, ja det gick ju som det gick.. Han va väl inte direkt den mest lyhördaste men det funka.
Mix var kalas fin, galopperade så lugnt och va så avslappnad! :)

I helgen ser det ut att bli andra planer.. Har lite på gång nu, så får se vart helgen bär av! :)

Funderar på att ta mig till ridhuset imorgon med Mix, han skulle behövas trimmas lite. Skulle även behöva lite mer och bättre filmer på honom.

Nä, nu blir det ut och pussa på mina finaste ponnysar, släcka lampan och säga godnatt.


SÖT PONNY, Isabella!<3





helt slut

2011-03-29 @ 20:45:24
Sov hos mina svärföräldrar inatt, min pojkvän är ju inte hemma på veckodagarna men de är ju hans mamma så jag gjorde henne sällskap igår kväll!
Innan jag gick och la mig följde hon med ner och kollade under sängen för att skrämma bort alla monster som finns under sängen, haha!
Iaf så har jag gjort mycket dom senaste två dagarna. fixat pass, betalat alla räkningar, varit på komvux och planerat kurser osv (detta kommer bli toppen för mig), varit på um och fixat lite och tränat!
Igår var Texas in på Tunalid, jag var inte med och kollade men dom sa att han hade skött sig jätte bra och att det gått super för Texas och Therese. Solvei fick traska på här hemma.

Nu ikväll så har jag hunnit med massor. Först gick jag till gymmet och körde ett combat pass och direkt efter så körde jag ett core pass.. inte nog med detta så när jag kom hem så stack jag ut med solvei på en barbacka tur och jag var så trött i magen att när vi travade och jag spännde mig så trodde jag att jag skulle trilla av, hahah!
sen var det mockning och massor av hö skulle tas ner från höloftet..
Nu är jag helt slut, ska ta en dusch och sätta mig och slöa i soffanoch se på TV.. inget humor program helst för det gör så himla ont i magen, redan!


Sommaren "09 en sommar full med minnen, lycka, framgång och motgång och massor av tårar av alla dess slag♥

Imorgon åker jag till ridhuset med både Solvei coh Texas så då blir det nog massor med nya bilder.
Ne usch jag luktar illa måste hoppa in i duschen nu.


dagarna bara rullar iväg..

2011-03-28 @ 20:23:37
Uscha, vad tiden går fort på dagarna.. Jag önska jag hade mkt mkt mer tid, finns så himla mkt man skulle behöva göra mer under en dag, finns saker som måste göras som inte bara har med hästar att göra, även skit göra som skulle behövas göra hos hästar. Hagen skulle behövas mockas, rummet behövs städas, sadelkammaren behövs städas och ja så mkt mer...
Peach va iallafall kalas fin iadag, min sessa. Har tränat mkt tempoväxlingar på slutet, hon är mkt mer vaken och arlert. Svarar JÄTTE bra på samlingen nu, känner verkligen hur hon sätter sig på bakbenen, samlar sig. Jätte roligt! Känns att hn stärks för varje dag som går! :)

Mix har vart lite på tåna nu dom senaste dagarna, då det blåst så otroligt mkt, men så fiin han är bäbisen!

Moa ö red iallaflal bror idag, jag stannade i stallet, för jag tänkte trick träna drutten lite, han va å duktig!
Fast den grisen bet mig! :O fick sedan för mig att jag skulle rida och möta Moa i grimma och grimskaft, säger bara hahaha! Han va jätte på tåna, slänge med huve, va jätte lätt i baken. Fast det va svårt så försökte jag bara slappna av.. Kom till vattrångsgården, ca 100 m hemifrån och häst jäkeln flyger i luften och bockar, absolut första gången han gör något sånt! :O Jag fick iallafall tugga lite snö, men som tur va så var det precis vid vattrångs gården, så jag kunde hoppa upp från deras bro och rida vidare, på en mkt pigg liten drutt. Men han är ju så söt och charmig! ^^

Imorgon kommer vetrinärn ut och kikar tänderna, går igenom dom ( bror & drutten) skönt att ha ett ok så dom är fräscha, bara dom är det nu då, peppar peppar!

Nä nu ska jag kila och ta in hästarna, lägga mig framför tv, imorgon är det ny dag, nya problem och framför allt nya tag.


Bror & Drutten! :)


Måndag 28/3-11

2011-03-28 @ 11:34:48
Sov dåligt inatt, kunde inte somna heller..Missil är inge bra idag heller så jag håller tummarna för att febern går ner framåt eftermiddagen. Stackarn ♥
Solvei har också blivit nyfriserad imorsse så nu har jag skapligt ont i mina fingrar, ajaj! Men fin blev hon, får se om jag orkar raka henne ikväll också eftersom hon blir så himla svettig varje gång man rider. Hon blir så fin så!


Inga roliga dagar alls

2011-03-27 @ 23:33:22
Förutom att min pojkvän varit hemma på permision i helgen då!
Missil är mycket sämre. Han är jätte het om benet, svullen, har feber och är hängig osv. Och även fast vi är ute och pysslar med honom flera gånger per dag så är han jätte rädd för att vi ska komma och sticka honom med sprutan så han ryggar när man kommer in i boxen. Lill trollet mitt ♥


Har inte haft någon större ork att åka till ridhuset i helgen, pappa och min yngsta lillasyster har också fyllt år så de har varit fullt upp. Men jag ska iväg nu i veckan för de behöver både Texas och Solvei.

Texas och Solvei har skrittats bara i helgen. Igår följde min syster med på Texas så fick jag lite sällskap.
Idag fick Solvei vila och fundera på allt som händer hela tiden. Och Texas fick sig en riktig genomkörare runt sjön.
Så nu är han rätt så mjuk, även i höger.


Bjuder på lite äldre bilder idag på Solvei coh Texas

Min pojkvän masserade mig i helgen och det bara small i höger sidan, troligtvis så var det något som släppte på höger sida, för jag hade inte alls lika jobbigt att rida hästen i höger idag alls. Hoppas de håller i sig :)



En stolt matte!

2011-03-27 @ 16:33:06
usch, fy och blä.. är fortfarande väldigt teppt i näsan, har lite feber, men är helt klar tpå bättrings vägen..
Igår va vi iallafall iväg in på hagmyren, Drutten fick gå ett provlopp, denna gång med J-O persson i sulkyn. Han va varkligen kalas fin, skötte sig ypperligt! Höll traven hela vägen, har vilja av stål, så himla roligt att se! :') Matte är så stolt. Hade anmält till ett 40 tempo och han sprang utantveka och stadigt under 40 tempot! :)

Var även till Gnarp, till Helen igår och red hennes häst Peppy. Som hade lite tendens till att kunna små resa sig.
Otroligt trevlig häst, välriden & fin med tanke på att han inte är igång på några månader.

Mix går som på rälls för tillfället, men har börjat lägga in lite trotsigheter, men det är ju sånt som tillhör bäbisar.
Han börjar iallaall lägga på sig, blir allt biffigare för varje dag! han är så fin!

Sjukt tråkigt att man varit sjuk, missat en hel del, ligger efter med träningar och allt, inte roligt!
Men får väl allt ta igen. Både Mixen & peach skulle ha vart till ridhuset och tränat lite markarbete.
Menmen, få väl blir något i veckan istället.

Nu blir det iallafall städa klart rummet & sadelkammaren, ta ut min finaste prinsessa på en skogstur.


finaste prinsen & J-O Persson! :)

En mkt duktig & nöjd kille efter dagen.


En duktig peppy får stretching
efter att gjort sitt första ridpass på några månader, mkt duktig häst! :)






Världens bästa pappa!

2011-03-25 @ 09:45:58
Ja måste då börja med att säga att jag har världens bästa pappa, som har hjälpt och stöttat mig med hästarna nu när jag vart sjuk.. Hn har släppt ut & in dom, mockat, fodrat, jag i stort sätt allt utom och ridit! Måste ju även med ge att jag har världens bästa vänner, som hjälper mig och motionera dom otroliga djuren. vad hade man gjort utan er?!?! Lyckades ta mig ut och skritta & trava peach 1 timma igår iallafall, varken underlaget va acceptabelt att göra mer än så på, min kropp sa ifrån efter lite trav. Mix fick faktiskt vila ännu en dag, men idag måste jag ta mig i kragen, sittu upp och skritta och kanske lite trav, bara han får komma ut och röra lite på sig, eftersom han stått två dagar. Nina rider iallafall Peach idag, så hon får komma ut! Får se om jag lyckas övertala moa att skritta drutten med mig & mix, men då lyckas jag nog jävligt bra! Nu vid kvart över 10 ska jag iallafall till sjukan, nu vill jag bli fri den hära skiten..

Nä nu ska jag rusa, snabba duscha..

skriver mer senare, om jag är på benen.

Här kommer lite bilder som jag lagt in från fonen!



Min finaste prinsesa får börja med bilderna!




Det är fasen helt galet vad mina djur betyder för mig.. Detta är min andra underbara ponny Isabella! :)<3



Hittade även en bild på min hoppsadel som jag har till Peach.
kan varmt rekomendera dem sadlarna (Prestige- golden star). Plusen med dom är deras otroliga stöd, man sitter som klistrad, dem går att värma om, dom är galet mjuk och man får korekt skänkel läge. jag verkligen älskar min hoppsadel, värgar byta ut den. Peach har verkligen haft galet svårt att hitta sadlar, så det känns verkligen skön & helt underbart att ha en sadel som ligger bra och som hästen trivs i och ett plus i kanten är att jag verkligen älskar att sitta i.

nä, nu måste jag rusa!



Tygelsensor

2011-03-24 @ 20:20:41


Produkt: Tygelsensor
Pris: ca 325:-

Går att köpa här http://www.hestbolaget.se/126-zack-tygelsensor.html

Många toppryttare klagar på att svenskar i allmänhet rider med "för mycket hand" och är för hårda i handen. Vi låter händerna sköta jobbet i allt för många situationer istället för att rida mer med sitsen, vikthjälper och skänklar, vilket ofta skulle leda till en mer harmonisk ridning.

Tygelsensorn är ett träningsredskap för att kontrollera hur mycket tryck/drag ryttaren rider med. Sensorn är gjord av ett pappersmaterial och man fäster den mellan tygeln och bettringen. Startkitet innehåller säkerhetskedja och 10 brickor (2 i varje färg) så ryttaren kan välja mellan olika tryckbegränsningar 15kg 10kg 7kg 4kg eller 3kg.
Om ryttaren tar för hårt i tygeln och överskrider maxtrycket går tygelsensorn av och tygeln släpper från bettringen. För säkerhets skull finns dock en tunn säkerhetskedja. Så ju färre kilo sensorn är gjord för, desto större krav på en lätt tygelhand.

Tyvärr har jag själv inte provat rida med en tygelsensor, men jag skulle hemskt gärna vilja! Jag tror att många skulle lära sig mycket av att ibland rida med detta redskap. Det borde vara en god mätsticka för varje ryttare för att känna efter med hur mycket tryck man faktiskt rider sin häst. Den får en att tänka efter vad man egentligen gör med sina tyglar, och att man i allt för många fall missbrukar sin tygelkraft. Detta tar även jag åt mig av att jag gör ibland!

Är det någon av er som har provat rida med en tygelsensor?


Stormigt värre

2011-03-24 @ 10:57:16
Det är ju nästan storm ute, nästan så man vill ha hästarna inne så dom inte blåser iväg.
Har nyss varit ute och fixat stallet iaf och sen har jag pysslat lite med mig själv.
Ska snart åka iväg och plugga..uffa! men men

Igår städade jag min garderob och hela mitt rum i varenda liten vrå så de är så fint och fräscht så man kan bara sitta här och njuta..förutom att rida ikväll så ska jag också tvätta och göra rent massa utrustning, välbehövligt!
Sitter och kollar på lite olika tävlingar också nu och jag är så sugen på att komma ut Nu-Nu-Nu!
hästen är så himla fin just nu också så de skulle vara roligt att få se lite resultat igen.

Missil mår bra, trots att griffelbensfrakturerna sitter så pass högt upp så tror jag att han kommer fixa detta! han är stark mitt troll, nog för att han har skapligt tråkigt hela dagarna av att stå i box helt själv men han verkar ha accepterat att sånt är livet just nu. lill trollet vårat!


Bilderna är på Therese och Texas från i höstas, det är hon som rider Texas på hoppspecial på måndagar!


ny dag, nya tag.

2011-03-24 @ 09:29:10

Uscha vilken natt, han knappt kunnat sovit något. Näsan är teppt, ögonen rinner, halsen bränner,kliar och gör allmänt ont.. Lyckades iallafall somna vid halv 4 någon gång.. Sedan ringde kl vid 7, jag låg faktiskt och drog mig i 30 min och gick sedan ut och fodrade & släppte ut hästarna. Blåser något fruktansvärt idag. Men hästarna läre väl ändå komma ut.. Första hästen som får komma ut idag är Peachan, väntar på att kl ska bli halv 10 så jag kan kila ut i stllet o göra iordning allt, ska rida med Lovisa & lorden idag! :) Drutten ska iallafall köras idag & mixen ska jag försöka orka rida.. Hoppas jag orkar allt. annars blir det till att Mixen får longeras idag. Nä nu ska jag rusa och byta om, uppdaterar mer senare.


Finaste peach får stå för bilden så här på morgonen! :)



blåsiga dagar..

2011-03-23 @ 21:55:23
Fy vad det har blåst både igår och idag..
Igår fick Texas vila och Solvei fick lunka på upp på berget. Var även iväg med vår hund (min pojkväns & "min") till en tik och det tog inte lång tid förens dom "satt ihop". Uscha det var jätte hemskt! så ja nu har vår lilla bäbis förlorat oskulden..

Idag fick både Texas och Solvei gå intervall, Man märker på Texas att han börjar orka så himla mycket mer just nu än vad han någonsin gjort tidigare även hans "unghäst fasoner" börjar försvinna mer och mer och han börjar bli mer "man" nu eller vad man ska säga.
Solvei orkar mer men det är mycket mycket som fattas där. Men de är bara jobba vidare!

Imorgon kväll funderar jag på att åka till ridhuset och hoppträna med Texas om jag inte tar Solvei, eller kanske båda..beslutsångest! Vi får väll se hur de blir.


Bilder från sommaren '10 då Texas hade sitt första tävlingsår som 4åring. ♥


Halsfluss..

2011-03-23 @ 21:22:47
Dålig uppdatering igår, det tar jag allt på mig.. Har halsfluss, orkar knappt stå på benen.. Igår fick iallafall små ponnysarna ny skossingar, fötterna va så fina på dom, skönt! Mix & drutten fick även komma ut på en tur i den strålande solen, mysigt!  Idag fick jag sitta barnvakt åt systers barn David hela förmiddagen, det va faktiskt väldigt mysigt! Han är ju så snäll! Sitter så lugnt och snälltså länge disney är på! ;P Tog mig sedan bestämt i kragen och tog mig en tur på peach, orkade verkligen ingenting, trots matte va orklös va hon så fiiin, så smalad!
Och måste även säga att tur att man har världens bästa vänner, för sedan kom Moa Ö hit och hjälpte mig med både Drutten & bror så dom fick komma ut. Mix fick en välförtjänt vilodag idag, lillgubben!

I helgen hoppas/SKA jag vara på benen igen för då är det träning som står på schemat och Drutten ska in på provlopp! Hoppas på att allt rullar på och går bra fram tills dess!

Nä nu blir det till att snabba sig ut och släppa in hästarna och sedan lägga sig framför tv, försöka kurera sig!
Imorgon är det en ny dag, men nya tag och hoppas framför allt på bättre & mer krafter!



Måndag kväll!

2011-03-21 @ 21:41:48
Kom hem från Tunalids ridklubb för ett tag sedan.
Texas går ju som ni kanske minns på hoppspecial där med en tjej som heter Therese på måndagar.

det har varit så varmt och skönt ute idag att snön har börjat smälta på riktigt, tog mig knappt in på gården när jag kom hem från träningen..tur jag har pappa!

Hungrig kille efter träning. Han börjar bli riktigt snygg nu och formen är i topp!

Solvei fick skritta idag eftersom jag hade så mycket i huvudet efter idag. riktigt skönt faktiskt att bara sitta och tänka på annat och höra hovarna klappra på marken..finns inget mer avslappnade och rofullt!

Minns att sista gången jag red min gammla ponny Baylee så red vi långa turen upp på berget barbacka, vi skrittade och bara hade varandra..att höra hennes andetag, att se röken blåsa om och om ur näsborrarna och höra hovarna mot den hårpackade snövägen.. vi hade bara varandra, det är såna här minnen man minns! det är sånt här som får mig att sakna den ponnyn något fruktansvärt. Baylee var den enda "läraren" jag i hela mitt liv har tyckt om.
Men hon har de bre hos sin nya ägare, det vet jag!
Nya minnen ska skapas och alla som redan finns behåller jag också.

Bild från igår när pappa körde Texas och jag red Solvei på en låååång och härlig tur!



Griffelbensfraktur..

2011-03-21 @ 14:47:22
Ja som Merethe skriver så ber vi så mycket om ursäkt och tar oss nu i kragen och börjar på att uppdatera igen..
Anledninge till att det blev en liten paus är för att det hände så otroligt mycket och det värsta var när folk hörde av sig till oss för att skrämma upp oss pga olika saker?! Men vi är starka och ruskar av oss er bättre än bra!

Texas går hur fint som helst nu och vi ska ta och börja planera in lite tävlingar snart, iår siktar vi högre och det tror jag kommer gå galet bra. Solvei går det bara bra för också, hon börjar komma iform igen och är en väldigt trevlig liten dam. Mycket jobb har jag framför mig med henne men hon är en sån glad och snäll liten häst så man längtar ut varje dag!

Sen har vi det tråkiga, i torsdags var jag ute och fixade stallet och sen när jag skulle gå på andra sidan stallet så ser jag Missil på tre ben i hagen. Jag tog in en liten shettis som hoppade tappert på sina tre ben in i stallet.
Inne i ljuset ser jag att det rinner blod ner för benet. Så jag springer efter mamma så hon kom ut och kollade och även Lisa.
Dom gjorde rent och kände osv och trodde det var bara något tillfälligt då Missil aldrig har gjort sig illa så länge vi haft honom. Så vi avvaktade att prata med veterinär.
Dagen därpå kontaktade vi veterinären då han inte var bättre, snarare sämre.. då var det fredag och vi har sen i fredags haft ständig kontakt med veterinären.
Idag klev jag upp tidigt och körde in han på kliniken med mamma för att få en röntgen bild. Självklart så fick vi dåliga nyheter..
Griffelbenet var av nästan längst uppe och hade massor av små frakturer runt om..så vad vi göra?!
Box i 4veckor, penicillin i 14 dagar och sen återbesök på kliniken. Då ser vi om det är läker eller blir sämre och då vet jag får ha mitt lilla troll kvar eller om han får somna in :'(

En griffelbensfraktur kan många gånger vara ganska okomplicerad att läka ut (4-8 v), det beror visserligen på var den sitter. Sitter frakturen i långt ner på griffelbent så kan man genomgå en operation där dom klipper av griffelbent en bit, men i Missils fal så sitter den allra längst upp på griffelbenet med massor av små frakturer lite här och där.. vi kan bara hålla tummarna på att vårat lilla troll blir bra igen!


sjukt dålig uppdatering..

2011-03-21 @ 14:14:00
Har verkligen vart jättejättejätte dålig på att uppdatera på slutet, det har väl vart gnaka mkt. Men nu har jag & liv peppat upp varandra igen och bestämt oss för att ta oss i kragen och vara duktiga och börja uppdatera igen. Mkt har hänt sedan sist.. Drutten har blivit behandlad av någon slags massör. Han va jätte sne. Dem trodde han hade gått om kull. så han tröck/ryckte tillbaks allt så han vart rak, fasen så fin han blev. Allt har släppt ända från munnen till bak, så galet skönt & roligt! va in med honom igår på hagmyren och gjorde ett snabb jobb. allt satt som en smäck, han är på rätt spår igen :) Peach rullar allt på lika dant med. Årets första hopptävling är avklarad, även dressyr tävlingen. Det gick helt okey och jag tar på mig allt helt själv, för ponnyn är verkligen kanon när matte gör rätt och rider!
Mix går bara från klarhet till klarhet.. Har vart i ridhuset med honom några gånger o han är verkligen kalas!
Så hoppas på att allt fortsätter rullar på lika nu. I helgen blir det troligen stockholm till Anki o hjälpa henne lite, även hon har ju en ny totto nu, ska bli spännande att se!!

Har ju även vart strålande sol och plus grader på sluet, underbart!
så idag blir det en hääärlig skogstur med alla hästarna.

uppdaterar mer senare!




Hejdå Sverige

2011-03-01 @ 23:19:31
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade men mycket har hänt de senaste dagarna.
Var till alfta i lördags och donade på med Merethe, som ni märkt har hon ett nytt tillskott i stallet nu!
Själv jobbar jag på vidare hemma med mina kusar! Solvei blir bara finare och finare för varje dag som går..
hon är lite osäker och så när vi rider ut ensama men det går bättre och bättre med tiden.
Texas är som ett gummiband just nu, så otroligt fin och ställbar. Idag körde vi intervall träning då han gick lektion på Tunalid igår (dressyr). Tror texas tyket det var skönt att sträcka ut sig och jobba på ordentligt.
I helgen var det meningen att vi skulle till Timrå och hoppa en Lc som mjukis start på tävlingsåret, men min otroligt fina pojkvän/sambo har bjudit med mig på en resa några dagar till Irland så då fick jag välja på att stanna hemma och tävla eller åka med.
Men de blir fler tävlingar, redan den 12e så är ju nästa (dock ska jag bara kolla på när Texas ska skötta sig galant på dressyrbanan, men de går lika bra ;)!


Snälla och underbara Frida kommer att rida och pyssla lite medans jag är borta, så hästarna kommer inte att behöva stå så jätte länge iaf! Frida är verkligen guld värd hon♥ Världens bästa!!!

Så imorgon flyger vi mor Irland så min uppdatering kommer suga nu ett par dagar, men ni får stå ut och hoppas på att Merethe uppdatrar massor!