vädret är helt underbart!

2011-04-27 @ 10:36:21
Helt galet vad varmt och skönt det är idag, nästan helt vindstilla, kanske ska passa på att sola på hästryggen?

Aja.. hade iallafall tänkt att försöka filma lilla Peppy idag och sedan rida ut på min finaste Mixis! :)
Peach ska få sig en låååångtur i skogen med mkt bus och enbart ha roligt. Det har hon värd efter mkt arbete och seriös ridning. så blir väl lite galopp intervallen idag, hoppa diken i skogen, då kommer hon bli glaad! :D

Drutten ska givetvis vila idag och enbart få en skritt tur imorgon, för på fredag då åker vi! :)
Då ska Drutten gå sitt första lopp, i Rättvik med Åberg i kärran! ;P Så på fredag får ni alla hålla tummarna för oss!

Idag eller ikväll kanske man ska säga? Kommer iallafall välrdens bästa Mois hem, då hon har vart i stockholm och hälsat på sin papps! :) HAR SAKNAT DIG MASOR!

Nä, nu ska Merethe sätta lite fart så hon även hinner plugga lite matte och få lite rester gjorda. Det behövs kan jag lova!

Uppdaterar mer senare, när minafinaste hästar är klara! :)


Söt vovven vår, får stå för bilden så här på förmiddagen, Meja<3


26/4

2011-04-26 @ 17:47:41
helt otroligt gaaalet trött jag vart hela dagen, vet inte riktigt vart jg ska få ork ifrån. Mn aja det är väl bara att ta sig i kragen och bestämma sig för att göra det.
Ifallafall så var systers barn david här på förmiddagen så hjälpte honom så han fick rida lite, tusen tack till Malva som lånade ut söta lilla Nonna, hon va så underbart snäll, lagom storlek :)
Fick sedan hjälp av david och mocka.  Har precis kommit hem från stering var och mockade och red en liten tur, bara så dom fick röra på sig. Doggis va AS fin, bella va lite stel i bak men på en gång hon hittade framåt bjudning vart hon genast super fin! :) Ska nu upp till Drutten och rida en sväng, mocka o göra klart där. Mix får en välförtjänt vilodag idag, Får se hur jag gör med Peppler och Peachan idag.

Har iallafall suttit och kikat lite tävlingar både i stockholm och här omkring. Hittade massvis i stockholm, jag funderar starkt på att flytta dit, skulle vara underbart att inte behöva åka 20 mil för en tävling, sedan är det tävlingar varje helg, underbart! aja, får se vad som säg och vilken som lämpas bäst.
Efter lite om och men så lyckas jag iallafall anmäla Peach till Hudik nu i början på maj. Ska bli spännande att se vad hon säger om att få komma på ute bana igen, happy horse tror jag! :)

aja, nu ska jag kila så jag hinner blir klar innan det blir mörkt..

uppdaterar mer senare kanske..


Mattes Sessor!<3


Underbar helg!

2011-04-25 @ 14:56:46
Helgen har vart helt underbar! Har ju vart i stockholm från torsdag till lördag. Umgås med Anki och kikat på hennes nya trevliga "spöket".  Otroligt välriden & välskolad kille. Men som kanske är lite väl för mkt tävlings häst för Anki, men vem vet! mkt trevlig är han iallafall.

Kom hem till mina egna finaste hästar.
Peach va heeelt galet fin, och kelig o så glad att matte är hemma. Hon är ju bara för god. Hon är jätte fin att rida för tillfället. Mjuk och lyssnar för minsta lilla tryck o säte. Så känslan just nu när jag rider henne är SUPER!

Mixen är ju en klocka. Han fick 2-3 dagars lugnt och lägga på sig lite hull. Märktes inte ett dugg att han hade stått.
Lika cool och fin att rida. Denna häst har verkligen gått från klarhet till klarhet.

Drutten va lite pigg o på tå när jag kom hem. men mkt mkt fin och lyssnade otroligt bra. Han ska in på banan idag o göra ett snabbjobb! :)

Peppy har lite humör svängningar för tillfället tror jag. Men är riktigt muk och fin när han väl lyssnar o sköter sig.
Men från gården kommer vi allt, han är så myyysig o go.

Solen skiner och det är verkligen kanon väder, så otroligt skönt.  Nä nu ska jag kila ska vara klar med allt vid 4, ska på middag hos mormor & morfag, trevligt! :)





Här kommer två filmer på Lilla tim (ankis spöka) när jag rider honom i helgen.
Välriden, men mkt häst att rida ihop, lite små seg av sig i dressyren, men väldigt fin när man får fram honom.
Aja, ni får väl kika! :)


I stor stan Stockholm..

2011-04-22 @ 19:26:12

Vilken helt otrolig dag. Så himla skönt att komma bort ett tag, men saknar mina finast tottor hemma. Men skönt att veta att dom har det såå bra! Galet bra väder här iallafall, solen stor skiner och det är så varmt och skönt, underbart! Vart i stallet hela dagen och kikat extra noga på ankis totto. Otroligt fin och välskolad pålle, men mkt i huvet. Blir lätt spännd, svår att få riktigt fram. men när man väl får loss honom och fram är han galet fin!
Lekte över 110, jätte trevlig i hoppning. Bra framåtbjudning och hoppar väl. Spännande att se hur det blir med honom. Fin är han iallafall mellan åt sina "spök ideer".

Nä nu blir det att umgås med anki, äta god mat!
Imorgon blir det hemfärd, Anki följer med! (Y)








puh..

2011-04-19 @ 10:57:58

vilken dag igår, kan fortfarande fatta.. hur fan människor kan bete sig, underligt..
Måste iallafall säga tusen tack till Lovisa som visade lilla Mix igår, andra gången hon red honom, förta gången på banan och första gången hon hoppade honom. Och hon rider så bra och va så duktig med honom! SÅ otroligt roligt att se hnom från marken, man smälter ju! Nog för han va väldigt spänd men när han väl slappnar av och kommer till ro, han är så snygg! människan som provade honom kunde inte med honom alls, hon kunde verkligen inte rida honom, hon hade inte nå vett alls om hur man är upp i en häst. aja.. Där hamnar han INTE iallafall...

Peach va lite på tå och lite spännd igår, men va på slutet väldigt trevlig, kunde lägga ner henne lite i formen och hon vart avslappnad. vart en skritt och trav tur barbacka på 45 minuter,  fick sällskap av Lollo & cassie, mkt trevligt! :)

Drutten va ut och skrittas & joggas till hånick,han var jätte lugn och fin. Mjuk i munnen och lyssnade jätte bra!

Peppy fick sig en väl förtjänt promenad igår, efter att ha gått hårt hela helgen, Han har även vart dum på peach, så mitt lilla hjärta ha bit märken fulla halsen! :( DUMMA PEPPLER! menmen..

På torsdag är det bestämt, då åker jag till stockholm, kommer hem fredag eller lördag förmiddag.
Ska hälsa på Anki och kika på hennes spöka, som nu är tillsalu, tyvärr. Anki följer även med upp och stannar över helgen. SKa slänge upp henne på peach så hon ska få sig ett rejält dressyrpass och hon ska även prova lilla Mixen! :) Ska bli kanon mysigt!!

Idag hae jag tänkt att alla hästar ska få klättra i sandtaget och få lite muskler ^^

Uppdaterar mer senare.

Nu blir det plugg!


FINASTE MIXEN!<3


godmorgon.

2011-04-18 @ 09:02:49
hästarna är ute för längesen, jag sitter hemma.. Mår inte alls bra, har kräkts och kroppen säger emot, vid 10 kommer dom och provar Mixen, så får se till att va på fötterna då, med ett leende på läpparna! :)
Efter det drar jag iallafall till skolan.
Peach & peppy ska få komma ut i skogen idag, hade faktiskt tänkt att busa lite med dom, eller rida och klättra i sandtaget, om det är upptinat, märks väl hur det blir.
Drutten ska ut och lång joggas idag, fram och tillbaks till hånnick.

Ihelgen eller någon dag på påsklovet åker jag någon dag till Stockholm och kollar in nya vita spöket! :)
Får väl se hur det blir, med denna. Är iallafall välriden och välskolad så han har gjort en helhel del. Men mkt finns i huvudet på denna pojk, han verkar vara en riktigt bråkstake..

Nä, nu ska jag rusa, så jag hinner med mig själv.
Mer upppdatering kommer senare! :)


Lina, en stor häst som jag red åt grannen ett tag. Gått 140 om jag inte minns fel.
Jätte välriden, men hade mkt i huve och mkt humör, men FIN!



våren är här!

2011-04-17 @ 18:51:43
Helgen har vart heelt underbar!! Och vilket fantastiskt väder och vilka fantastiska hästar!

I helgen har Pappys ägare vart här och hälsat på och han skötte sig faktiskt helt okey! :) Va iallafall jätte mjuk och lugn på banan och med på noterna, lite bekväm för inner skänkeln men gick väl ann! :) Så han har skött sig!

Mix har blivit longerad och hoppad i helgen. Han är så jäääkla snygg, så jag håller på smälter. Hoppade mig ur sadel flera gånger! och longerade gjorde vi så han skulle få sträcka ut på benen oc röra sig fritt utan någon belastning dagen efter hoppningen.

Drutten gick provlopp i lördags och skötte sig riktigt riktigt bra, inte hans bästa gång. Men han höll sig på benen och det va ett bra lopp för honom ändå, när man ser det som tränings syfte! Så han var kanon!

Peach har gått ut i helgen och sedan ridit lite markarbeta på banan, idag! Hon kändes verkligen fin idag, med tanke på blåsten och inte hoppat på ett tag så trodde jag faktiskt hon skulle vara mk mkt mer på tå än vad hon var. Va fint med på hjälperna och inte alls så studsig som hon brukar. Va även jätte fin dressyr mässigt när jag red fram och travade av. Kändes verkligen kanon! super roligt att komma igång riktigt nu med träning!

Imorgon kommer en familj från sundsvall och provar Mixen, så hoppas han håller sig på mattan nu, sla bli spännande att se. Men börjar faktiskt tvivla ganska stort nu på om jag verkligen kommer kunna sälja honom, han är ju såå fin!

Aja.. Nu blir det umgås med Moa innan hon ska ta en promenad hem och då blir det en varm dusch och sedan mys framför tv!

Hoppas ni läsare också haft en kanon helg! :)

Från dagens ridpass när jag & peach små skuttar! :)





Bilder från igår

2011-04-16 @ 17:13:12
Kom hem sent från stallet igår, klockan var närmare halv elva då jag äntligen fick träffa min efterlägtade pojkvän som kommit hem från GMU, på heltid!
Iaf så red jag Missen sist av alla igår, supergo C-poony. Angelica red sin D-poony och jag måste säga att dom funkar huuur mycket bättre ilag nu än när jag såg dom sist ihop vilket är flera månader sedan.
Tur att jag är liten och nätt så jag kan rida småhästar hur mycket jag vill även fast åldern säger annat ;)!




Fredag!

2011-04-15 @ 18:20:04
Precis kommit in från stallet en snabbis, väntar på mat nu och sen sticker vi hem till Angelica och rider hennes pållar!
Texas och Solvei gick på banan idag igen, Angelica red Texas och tränad på programridning.
Solvei och jag var inte vänner så henne jobbade jag på med bra innan jag fick som jag ville och jag kunde avsluta övningen.
Missil går ute nu i sin lilla fålla, ser helt överlycklig ut. underbara ponny!
Stallet är klart så det är bara att släppa in dom sen lite senare ikväll, Ha det bra så länge!


Godmorgon eller godlunch!

2011-04-15 @ 12:52:25
Har precis kommit hem från kliniken med glada besked! Missil hade ju fått griffelbenet (förmodligen avsparkat) en genomgående fraktur och sen massa småfrakturer som bildade ett spindelnät nästan.
Den genomgående frakturen är inte läkt men "spindelnätet" är nästan borta och veterinären tyckte att vi hade en mirakelhäst :')
Han tyckte vi skulle göra en liten liten fålle ute nu också så han inte bara behöver stå på box. Så dagen är räddad, vårat lilla troll kommer att bli bra igen :D


Pappa gav alla tre frukost imorsse (som alla andra dagar) och när jag sedan skulle ta ut dom sa han "ja gå ut du och kolla vad som hänt". Jag med hjärtat i halsgroppen började fantisera fram och tillbaka om att jag glömt stänga Texas boxdörr och han gått ut och ätit upp alla fodersäcker och kommer nu ligga i kolik..
Ne så jag sprang ut till stallet och där ser jag att lilla Solvei haft väldigt roligt inatt..hmmpf!

Hela mellanväggen mellan henne och Texas har hon slagit sönder..Och hur hon lyckades och varför hon gjort såhär fattar vi inte?!
Hon trivs ju inne, hon ligger ju på nätterna och har god aptit? Men hon brunstar just nu så de kanske är därför? Texas är ju faktiskt helt oemotståndlig och det förstår jag henne helt och hållet, haha!
Tur dom inte gjorde sig illa iaf! Nu blir det dubbelvägg ist!


fredag

2011-04-15 @ 11:13:19
äntligen fredag. Bästa dagen på hela veckan, det betyder heeelg om bara någon timme.
Gårdagen började iallafall inte direkt så bra. Började med att sova över en hela timme. Men allt löste sig och jag vart faktiskt bara 20 mn sen till skolan, inte så farligt.

Hästarna går riktigt bra, Peach är piggare än någonsin bockar bara och är väldigt springig, så ska rida igenom hene riktigt idag på banan, känna på henne.

Drutten gör det han ska, springer som han itne gjort annat, ska gå provlopp imorgon, sedan lopp den 25 eller 28 om jag inte minns fel? ROLIGT! så hoppas han håller i sig nu, fortsätter utvecklas lika bra!

Peppy har faktiskt skött sig riktigt riktigt bra på slutet! :) Igr testade jag att sätta upp någon annan på honom, för att se hur han reagerade om det skulle bli samma "kamp" som det var för mig från början, men inte alls då! Försökte vända hem 2 gånger men verkligen inget mer, så han va kanonduktig faktiskt!:)

Mix min lilla bäbis kan man inte annat än säga att utvecklas, gud så duktig han är. En helt helt annan häst om man gemför med när han kommer. Red ut med honom själv, första gången över bron. Han va så himla söt. Han tyckte det va jätte läskigt. Men denna häst har verkligen inte nått dumt i huve eller ska testa eller göra något, han är så snäll.. Öronen stog rätt ut och benen lika så, gick jätte försiktigt över, sööt bäbis!

Idag blir det nog till att bara ta det lugnt, lunka ut i skogen mer pållarna, imorgon kommer helen och hälsar på peppy, roligt att se vad hon säger om honom, om han tänker sköta sig eller inte.

I helgen ska även lilla Mixen hoppas lite, så får se om det kommer nån film.
Nä nu ska jag rusa, uppdaterar mer senare.


Torsdagkväll!

2011-04-14 @ 22:32:25
Nu ikväll så körde jag Wilma till Tunalid eftersom hon rider lektion där varje torsdag.
Själv åkta jag ut till hällsäter där Frida var och skulle hjälpa henne och ta lite bilder på henne och Helio, Det slutade iaf med att jag också red honom. Han var otroligt stel och hade svårt att bära sig. bakdelen fick man jobba med hela tiden för anars försvann den och hästen lixom dog.

Men i slutet var han otroligt fin, så håller dom efter honom nu så kommer han bli kanoners :)!


En liten film när jag red honom, försökte öka galoppen och få mer liv i honom på långsidan i slutet, men de gick inge vidare. haha! Sen får man jobba honom med händerna ganska brett för han blir lätt i obalans, så det är verkligen ingen häst man kan sitta och åka på, här var det att hjälpa till med varenda liten muskel man själv hade i kroppen.. Men otroligt snäll och arbetsvillig häst!

Tog lite bilder när Frida red också, dom passar varandra så himla bra♥



När jag kom hem så tog jag in två lerbollar, borstade och la på dom innetäcken. Fy hur hagarna är nu alltså. Slask!
Imorgon ska vi åka till kliniken med Missil till klockan 11. Jag hoppas verkligen på det bästa, för hur skulle det vara att komma ut till stallet och vårat lilla trolls gnäggningar inte skulle möta oss. Ne det skulle inte funka! Så hoppas hoppas!♥


14april, Det går framåt

2011-04-14 @ 21:38:44
Efter att Texas var ute så tog vi ut Solvei direkt efter och jag ljuger inte om jag säger att hon aldrig varit så fin att rida som hon var idag. även hon fick ta ett litet skutt i slutet av passet!
Hon fick också ha Texas sadel idag då jag blir påtok för bekväm i hennes dressyrsadel. haha!
Här är lite bilder i alla fall.



14april, obeskrivlig kärlek!

2011-04-14 @ 21:29:29
Texas fick gå på banan idag som äntligen har torkat. Han var helt underbar att sitta på idag och jag kom på att det absolut bästa stället som finns på jorden det är hans rygg!
Vilket humör man än är på så är man glad när man kommer upp på honom. Wilma var med ut idag och fotade lite, i slutet så la vi upp ett litet hinder och hoppade 3-4 skutt på! Älskade häst♥







Matrix!

2011-04-13 @ 13:16:55
Tänkte ta och berätta lite om lilla Matrix jag hade förra sommaren, en häst som verkligen ligger mig varmt om hjärtat. Första gångerna jag satt på honom va han verkligen ingen häst för mig. Ingen framåt bjudning, ingen livsgnista direkt och leva i sin egna lilla "bubbla". Kom hem till mig och  efter ca 2 dagar. Visade sig att det var en heeelt annan häst.  Vilken framåt bjudning, vaken och med på notorna. En helt annan häst och jag vart kär! Han va ju trots allt till salu, så kom en ridskola från dalarna och provred, som vart helt fäst i honom, hade inte trott något annat, han är ju helt otrolig. Ägaren och jag vela mkt fram och tillbaks om vi skulle sälja eller om han skulle få stå kvar ett tag till och tränar och tävlas lite. Men efter mkt om och men så gick han igenom besiktiningen skulle dom få köpa honom, eftersom dom gav det vi begärde. Han gick igenom med lite "små skavanker" så 5 dagar efter kom Pernilla som hon hette, stallchefen på ridklubben och hämtade honom, vet känslan än idag hur krossad jag vart och hur jäkla mkt jag ångrade det. Absolut en häst som passar utmärkt i min ridning, modellen, allt! Lätt att vara efter klok!

För lite mer än en vecka sedan fick jag ett telefon samtal av Pernilla, Dom triv verkligen helt otroligt bra med honom. Är verkligen en riktigt bra & klok ridskola. I dags läge går han lektion en dag i veckan, en helgdag tränar beridarna honom, vilar två dagar och går u i skogen resten. Verkligen kanon!! Dom har inte streaast honom nå. Sedan är det ju en ridskola med mer tävlingsinriktning så hästarna tävlas av riktiga beridare. Känns jätte bra, att dom verkligen plockar fram honom. För han är ju så galet fin. Kan iallafall lov att om denna häst en vacker dag skulle bli tillsalu, jag skulle utan tveka köpa honom!! Rörde sig lika trevligt som han hoppade. Och en skäck, så han sticker ut otroligt! Fiinaste Matrix!<3

Roligt/bra att han trivs och att dem trivs med honom!






bildbomb på lilla Mixen! :)

2011-04-12 @ 21:15:54
SOm jag skrev i tidigare inlägg så va min bästaste Kusin Marina här i lördags och fottade mig & mix lite gran, så tänkte slänge in lite bilder nu..

Red ut på Peach igår, som kändes någorlunda, inte hennes bästa sida, men va mjuk och avslappnad på slutet..

Peppy vart longerad igår, skötte sig utmärkt, Mix fick sig en skritt tur, är ju så otroligt klock ren.
Drutten vart körd (konditions träning) Super fin!

Idag red jag igenom peppy på ridbanan, GALET fin häst, så glad över peppis idag! :')

Körde en Drutten som trots omskoningen va fin, rullade inte över nå, så bevis på att lite ändring på skoningen vart super! Super glad!

Mix vart longerad idag, la upp några små hinder som han fick rulla på, han va sååå duktig. Tyckte hindrer va löjligt låga, men gjorde helt klart det han skulle.

Moa red peach idag, hon hade skött sig utmärkt. Hon är ju så fin min prinsessa. Hon är verkligen en sån häst som jag verkligen skulle kunna ta med mig in i huset och sova med, min bästaste!<3

Även att världens bästa Dennis har fördelsedag igen, så Grattiis till honom<3<3!

Nä nu kommer det "lite" bilder, sedan ska jag ner och se på tv.

Fortsatt trevlig tisdag kväll alla läsare!



























Helt otroligt vilken otroligt häst han kommer bli, med lite mer styrka kondis, muskler! Fina bäbbis!
Är otroligt aktiv i bakkärran.






film på lilla Mixen.

2011-04-12 @ 13:27:52
Här kommer en liten film snutt på Mix från i hegen när vi travade unt lite på banan. han är så fin så!
Matte orkade dock inte rida fullt ut ännu pga av att ag vart så sjuk. Men han kämpar på ändå, bäbis :')<3




allt rullar på..

2011-04-11 @ 11:44:55
allt rullar på någorlunda, hästarna är sååååå fina!! Börjar äntligen känna att orken är tillbaks och att jag börjar bli frisk. Hästarna hålls på trimmas för fullt, kan inte annat än säga att jag älskar dom, galet fian hästar jag har, helt otroligt!

Igår va vi iallafall till sundsvall och kollade på Camille toll träning och träffade henne. Verkligen jätte trevlig.
Så har lite att fundera över men är gryyymt sugen och sjukt lärorikt.. aja, spännande!

Sitter och är grymt spänd tills på onsdag.. Ska bli spännande att se vart det leder.

Peach har blivit gallig i ena frambenet, så får nu stå med back on track på kvällarna och skrittas och travas bara. Men känns väldigt pigg och fräsch.

Mix är ju helt otroligt och imponerar bara mer och mer, vi fottade även honom i lördags, så nya bilder på honom kommer inom kort.

Peppy har blivit en snäll häst och sköter sig super, (peppar,peppar ta i trä) mjuk och fint, lyssnar på varenda lite hjälp. duktig häst!

Drutten fortsätts tränas som vanlig, håller på stärka sig & få bättre kondis, han är så fin. Vi har även kollat lite tävlingar till honom och har hittat en hel del, SPÄNNANDE!

Var även in på hööks en sväng igår när vi va och kollade på camillas träningar, hittade ett nytt täke som var på rea, jag bara måste, sååå snygt! :)



Idag ska både Mix & Drutten få komma ut i skogen, mkt skritt och trav, tempoväxlingar.

Peppy ska få gå på banan idag, verkligen ridas & ställas igenom.

Peach ska kanske få bli longerad idag eller så ska hon ridas lågt och av slappnat, ar inte riktigt bestämmt ännu.

Men mer uppdatering kommer senare :)


Kärleken stavas Hästar

2011-04-10 @ 23:15:44
Sitter och kollar på massa olika bilder i gamla mappar på datorn och jag kan inte annat än säga att jag vill inte sova ensam längre, jag saknar min pojkvän och vill att denna vecka som kommer ska gå fort så at han kommer hem snart!

Sen bläddrar jag vidare bland bilderna och hittar massa minnen med Texas, tänk att man kan älska ett djur så mycket som jag gör. Han är verkligen världens finaste ponny :')
Så många gånger jag bara stort och pussat och gosat med honom och så många gånger jag har varit ute hos honom och sökt tröst, han har alltid funnits där. lagt sin mule på min axel och blåst varmluft om och om igen i örat på mig♥

Har haft en underbar dag idag, har bara gjort saker som får mig att må bra!
Först sov jag jätte länge då pappa var snäll och tog ut hästarna imorsse, sen när jag vaknade så gick jag ut till stallet och gosade med alla tre ett bra tag, borstade, klappade och pratade med varandra. fixade stallet sen så att det skulle vara klart.
Åkte in till stan och solade på eftermiddagen och sen efter det drog jag vidare till Bergsjögym där jag körde slut på mig totalt, körde både bodyattack och core.

Sen har jag bara varit, imorgon har jag två möten som jag ska på! spännande.. sen på kvällen ska Texas till Tunalid och Solvei ska skrittas.

Godnatt alla söta♥


Lördag!

2011-04-09 @ 12:40:03
Stallet har varit klar sen starx efter tio precis i tid tills veterinären kom och vaccinerade Texas och Solvei. Det gick bra iaf, så nu får dom båda två-tre får välbetjänta vilodagar.

Ska själv ta och hoppa in i duschen nu snart så får vi se vart dagen tar mig. En helt oplanerad dag med massor av tid över, helt otroligt! Ryggen känns bra idag och det bevisar bara hur bra intraljudsbehandling är!
Inte konstigt att man märker/känner skillnad på hästarna, hästar har ju för det mesta konstant huvudvärk. men intraljudet tar bort och bara av den saken så blir det en enorm skillnad på att rida och pyssla på med dom!

Ne, alla som har hästar borde testa på att intraljudbehandla dom. Jag lovar det funkar!
Är även bra att användas i förebyggande syfte!


intraljud!

2011-04-08 @ 23:14:04
Idag tog jag på Texas hackamoret och red ut barbacka, jag tränade min balans samtidigt som Texas fick en riktig konditionsträning runt sjön. Han är som en dröm att sitta på, helt underbar :')
Sen fick Texas sig en riktig tvätt då hela hästen var full av kåda, och det var inte det lättaste att bli av med!

Sen red jag Solvei och idag var vi väldigt ovänner ett tag då hon tog bettet ur handen på mig, slog och vägrade gå framåt. Hon var som fastväxt, men tillslut så skärpte hon till sig och var väldigt fin i slutet av passet så nöjd är jag ändå med henne.
Direkt efter så fixade jag stallet, mockade, tog ner massor av hö, bar ut 120liter vatten och fodrade..
När jag kom in hade jag så ont i ryggen att jag nästan låg ner på golvet och skrek rakt ut av smärta.
Pappa hämtade novafonen och liniment, så först masserade han mig och efter det så intraljudbehandlade han mig precis så som vi brukar göra med hästarna!
Det var en udda känsla kan jag tala om, det kittlades i hela kroppen och det strålade ut i alla muskler. haha!
hoppas på att ryggen bär mig imorgon nu bara och att det hjälpte lite.

Jag antar att det inte är många som vet vad intraljud är så jag tänkte passa på att förklara lite om det.

Vad är intraljud och vad är ljudvågor?

Ljudvågor uppdelas i tre grupper beroende på antalet svängningar per sekund ( 1 svängning per sekund = 1 Hertz eller Hz )

1. Infraljud från 0 - 20 Hz . Kan inte uppfattas av det mänskliga örat.

2. Intraljud mellan 20 - ca. 15.000 Hz. Dessa ljudvågor kan uppfattas av det mänskliga örat och Novafonapparaten arbetar helt inom detta området (100 - 10.000 Hz) för att uppnå smärtlindring och stimulans av vävnadens celler.

3. Ultraljud från 20.000 Hz och upptill flera miljoner Hz. Ultraljud används mycket inom sjukvården för smärtlindring och diagnos bl.a. Ultraljud har kraftigare effekt än Intraljud men kräver specialutbildad personal. Lekmän får inte använda ultraljud för medicinska behandlingar.

Intraljud är som framgår ovan det absolut lämpligaste alternativet för egen behandling av smärtproblem. Intraljudbehandlingar med Novafon är helt ofarliga - det finns ingen risk för biverkningar.

Intraljud har använts sen 40 år tillbaka och några skadeverkningar har aldrig rapporterats. Novafon är den enda ljudvågsapparat som fått CE-godkännelse för elektromedicinsk terapi!

Vilka symptom kan behandlas?
Tex. benbrott, bihåleinflammation, blodcirkulationen, huvudvärk, ischias, migrän, muskelinfiltrationer, muskelsmärtor, nervsmärtor, ryggskott och svårläkta sår..

Novafonen är ganska vanlig att man använder på hundar och hästar men funkar minst lika bra på människor, jag har både märkt och sett skillnad på min ponny så jag vet att det funkar!




snöregn...

2011-04-08 @ 10:15:03
Dålig uppdatring på slutet, men mkt har hänt sedan sist. Har inte vart världens bästa väder dom 2 senaste dagarna..
Hagarna blir inte ett dugg roliga nu nä det börjar smälta, samtidigt regnar. Aja, har väl funkat ändå, fast man har väl inte direkt känt det hära jätte suget av att gå ut och rida. Men det har bara vart att bita ihop.

Måste börja med att säga att Drutten kvalade ju i onsdags. Alltså jag kan verkligen inte annat än gråta när jag ser den hästen springa, hans snabba utveckling. Det är helt galet. Han klarade kvalet, gick på en bra tid, han säkner sig för varje gång. Han har ju sån otrolig vilja! Ibland vll han lite för mkt än vad han har kapacietet för för dagen.
Men när allt klickar, vilken jäkla häst! Han är sååå dukig! :')

Peach har skrittas två dagar för hon har haft ett litet sår på bakbenet, va lite svälld. Idag ska hon få komma ut och skrittas och travas. Galet pigg va hon igår iallafall! Söt sessan!! Annar mår hon bra, hålls på att hård tränas till tävlings säsongen.

Peppy fick en väl förtjänt vilodag i onsdags och det fick jag ångra igår kan jag ju säga. Han var inte den trevligaste att få från gårdsplanen. kom iallafall ner för baken efter ett tag, men tog bara 1 sek så var vi uppe i backen igen.
Som tur va så har jag världens bästa granne som hjälpte mig. gick sedan lugnt och var jätte fin nästin till hela vägen, lite små testningar på vägen bara, me det accepterar jag, iallafall så länge han inte hålle rpå som han KAN göra. Han är ju så jäkla fin när han väl släpper, gör som han ska. Denna häst är expert på att tänka, man måste sätta honom i jobba hela tiden, en sekund man slappnar av och släpper allt, då är det kört. Men han blir verkligen bara bättre och bättre.

Var och hälsade på min älskade Isabella i onsdags. Åh, hon är ju bara för underbar. Man kan verkligen inget annat än älska den hästen. Hon bara stog och pussa på matte hela tiden, villa gosa. Sedan va hon ur söt när Moa red henne och jag gick brevid. Hon ville verkligen inte gå ifrån mig, sprang jag sprang hon, stanna jag stannade hon, sååå söt! Skrittade henne även lite för att känna på henne, fy i helskotta,vilket jobb jäntan har gjort med ponnyn. Högrest, mjuk, framåt och ja, hon va GALET FIN! Men måste faktiskt säga som Moa, ( rundbal=rundBella) haha! Han är "lite" små tjock, men det försvinner väl hoppas jag! Hon va iallafall kalas fin!

Sedan har vi ju lilla Mix, som bara går från klarhet & klarhet för varje dag som går. Han imponerar bara mer och mer i mina ögon. Va en tjej från Tierp igår och provred honom.  Va verkligen riktigt roligt att se honom från backen. Han är ju sååå fin! Hon förstog sig på honom riktigt bra, trots att han testade en hel del! genom att sticka, inte vilja gå fram helt och flyta ut. Hon tyckte han var mkt trevlig häst. Hon förklarade honom som "välriden svår häst" jag förstår precis hur hon menar. Han är väldigt välriden men inte den lättaste att förstå sig på. Men vilken jäkla häst han kommer bli. Håller tummarna på att det ick vägen iallafall, hon verkar verkligen kanon för honom, någon som verkligen förstår sig honom! Lill killen!<3

Så allt har väl rullat på någorlunda. Jag själv hoppas på att bli frisk snart. Känns i hela kroppen att jag blir trött för ingenting, orkar inte fullt ut. Det är ju inte bara jag som får lite för det, även dom stackars hästarna, vissa av dom behöver ju verkligen mer hjälp än dom andra. Men dom är ju för underbara som ställer upp och accepterar situvationen och gör det bästa. Nä nu ska jag rusa ut, börja dona lite innan det börjar snöa mer..


Perra & Drutten :)





Jag & Isabella i onsdags! :)






Moa & Finaste Bella!





helt otroligt vilken helt fantastisk ponny vi har i denna familj. Kan inte annat än bli tårögd, med tanke på allt hon lärt oss och andra, allt man fått av denna ponny, all kärlek, all lärodom, ja allt! ALLT ÄR SÅ UPPSKATTAT!
EN PÅ MILJONEN ÄR HON & HELT OTROLIG!<3



Och lilla missil då ♥

2011-04-07 @ 12:40:51
Ja det har varit tyst om Missil nu ett tag, men jag kan säga att jag mår dåligt av att prata om det..
Missil var min absolut första egna häst. Pappa har haft travare så länge jag har funnits och jag har ju ridit på dom sen jag var lill liten, men sen när jag var 8-9år gammal så fick jag världens bästa present.
En allldeles egen häst, en shettis som ägarna inte ville ha kvar då han bara rymde och var en riktig buse.
Missil rymer hemma hos oss också när han får chansen och ända sättet att locka fram honom igen på är genom att lägga sig död på marken och vänta. haha!
Nu har de gått 2 veckor och 3 dagar sedan han var in på röntgen och vi fick svaret varför han hoppade på tre ben. Nu är det bara 1 vecka och 4 dagar kvar tllls Missil ska röntgas igen och då får vi svaret omhur hans framtid kommer att se ut!


Min älskade lille vän ♥


Bildbomb från idag på texas

2011-04-06 @ 23:22:34
Haha, vad kul de är att titta på sig själv. Man lär sig faktiskt av att se på bilder när man rider.
Vissa bilder ser jag ut som en uppstoppad tupp på och andra som en säck potatis, tur att Texas alltid är så söt oavsett vad!
Ridpasset var inte så seriöst, hade ingen ork i kroppen då jag knappt sovit något inatt (2timmar). Men de blev några varv på ridbanan, som äntligen börjar tina fram, och sen red jag ut en sväng med wilma och nils som sällskap på cykel.
Solvei red jag intervallträning med och hon skötte sig faktiskt bra.
Sen ikväll va jag bokad på gymmet till ett träningspass (core) trodde jag skulle somna innan jag kom fram till gymmet. Men de gick bra och jag klarade av hela passet bättre än någonsin?!
Nu ska jag iaf krypa ner i säng och krama om min pojkväns kudde då jag sover hos svärföräldrarna inatt!
Godnatt med er ♥


vår väder

2011-04-06 @ 11:21:29
Jag har bara sovit några timmar inatt, klev upp vid sju imorsse och släppte ut hästarna. Tänkte lägga mig och sova ett tag till men fastnade här vid datorn, nu är klockan lite över elva och det är bara onödigt att sova en stund för då vaknar man väll jätte sent. Skulle försöka dra mig ut till stallet och fixa med både Texas och Solvei idag.

Vädret är det bästa för fotografering idag också, klarblå himmel, vindstilla, solit och ganska många plusgrader ♥!



Diss

2011-04-05 @ 16:43:20

Jag är mållös, är detta ett skämt eller? Satt och kollade runt på lite olika sidor på schabrak å benlindor då jag hittade detta? Man kan ju inte vara allvarlig då man menar på fullaste allvar att man ska köpa "halva" schabrak? Och till dressyren? detta är ju inte stilrent och snyggt iaf! uscha.


Detta ska föreställa ett dressyrschabrak och tydligen så ska dom vara ganska populära också? hur kan det vara möjligt?
Ne något sådant här schabrak kommer aldrig att synas på mina hästar i alla fall.


Yes, det går framåt!

2011-04-04 @ 22:35:29
Dagen har vart underbar, fast lite stressig.. Började iallafall med att åka till Hassela och kikade på en 1 åring.
Va inte direkt kärlek vid första ögonkastet, men en söt liten bäbis! 2 åringen han hade tillsalu va mkt snyggare! ^^
Aja, märks väl vad som händer..

Kom hem och red då Peppy på en gång, Röd fräsen som jag kallade honom igår. Redan idag när jag skulle sitta upp började han testa, genom att flyga i luften och stegra. Gick fort innan han insåg att han inte skulle få som han ville. Red en bra bit, hästen va galet fin. Vart så himla paff eftersom han va så snäll & fin, visst ja... På hem vägen började, när vi NÄSTAn va hemma...Men denna gång tog det faktiskt inte 2,½ timme.. Utan kanske bara 10 min. Så det börjar ju ta sig! :D

Efter ha masserat Pappy red jag peach. Jag blir så galet bort skämd och imponerad av min ponny..
Sjukt vilken bra känsla jag har fått när jag rider henne. Var lite fast i handen, låg på. Så tränade mkt på att lägga ner henne, lägga upp henne i formen, flyttade henne. och mkt tempoväxlingar. det är sjukt vilken känsla jag får nu när hon samlar, känner verkligen hur hon sätter under sig när man tar tillbaks henne, så härlig känsla!

Avslutade dagen med att longerade Mix, som INTE var arbets villig från början. han ville bara slita/sticka till dom andra hästarna och var jätte ofokuserad. Vart till sist iallafall av med lite energi och var då duktig och lyssnade och fokuserade på mig. Så bäbis var duktig!

Drutten fick en vilodag, eftersom han ska gå kval på onsdag, så nu håller vi tummarna! :)

Imorgon blir det peppys tur att gå på longer linan, så han får avbelasta benen lite.
Peach ska ut och träna galopp intervaller! :')
Mix ska ridas, hur har jag inte riktigt bestämt ännu.
Drutten skaf å en skritt/travtur, massage innan starten på onsdag! :)

Nä nu ska jag kila ut och släcka lampan i stallet, blöta foder tills imorgon bitti.

Lilla Mixen börjar allt få lite muskler, bli lite mer häst. Men mkt kvar men är på god väg, bäbis! :')


så här såg pållen ut ibörjan av passet, ville helst bara springa ifrån matte till dom andra pållarna, haha buse!



Efter ha fått av lite energi slappnade han av, vart mer fokuserad på matte och skötte sig super! :)







San Solveille Hit

2011-04-04 @ 21:45:23
Den 20 februari så kom ju Solvei hem till mig, nu har jag haft henne i lite mer än en månad.
Men iaf, Kommer ni ihåg hur Solvei såg ut när hon kom till mig?


Liten lurv var hon allt och charmig som bara tusan!

Nu när jag satt och kollade igenom dagens bilder så slog det mig, att oj vad Solvei blivit såå mycket finare. Inte bara i ridningen utan även i kroppen. Vi har mycket kvar att göra och jag kämpar på med henne!
Här är lite bilder från idag iaf.



Hon är så himla fin och snäll (då hon inte testar på gränserna då).
Solvei är ju som sagt till salu, och jag vill men det skulle inte funka, jag måste ha något större!
Men den som kommer köpa henne kommer få många fina och roliga minnen tillsammans med henne.
Jag hoppas verkligen att hon kommer komma till ett kärleksfullt hem, lilla Solvei♥


helgen

2011-04-04 @ 11:11:09
Mycket ha hänt, har inte hunnit med mycket annat än hästarna.  Min pojkvän har varit hemma över helgen också, så när jag haft en lucka över så har jag varit med honom!

Iaf så har helgen varit super bra, alla möjliga sorters känslor och jag har hunnit göra så otroligt mycket!
kameran har varit på laddning och sen har jag glömt batteriet så jag har bara bilder från iphonen som jag kan dela med mig av, men det går kanske lika bra ;)

Här kommer lite bilder från helgen, fredag-söndag!


I fredags så fick Texas nya skor och sen blev han masserad och behandlad med intraljud (hette de så?).
Sen hämtade jag Merethe då hon gjorde mig sällskap och red. Hon tog Texas och jag Solvei, Texas var riktigt på tårna och testade Merethe heeeela tiden och då hon inte heller var pigg så tyckte vi de var bäst att byta häst på hemvägen!
Solvei börjar bli så himla mycket finare i ridningen. förutom att vi ibland ligger i diket pga läskiga saker som postlådor, hus, traktorer, bussar och soptunnor. hahah, men det blir bättre och bättre det med!♥
Sen på kvällen så rakade vi av Solvei vinterpälsen, äntligen!



På lördagen så skulle Texas ch Solvei bara ridas lungt så då tog jag med mig min lillasyster ut till stallet.
Hon gick in i sadelkammaren och tillbaka kom hon med limegrönt set som hon ville ha då hon red Texas så de vara bara att klä på honom det, gullfisar.
Wilma kände sig för första gången sig väldigt säker på Texas rygg så vi fick även till en liten galopp när vi red ut.
Hon börjar bli så duktig min lillasyster.

Solvei blev inte alls svettig, hon som blir svettig annars av att bara skrittas. Men icke, är så himla glad över att hon var så snäll att raka av vinterpälsen på. lite killig var hon men det gick!

På kvällen drog jag hem till min pojkvän, och sen på kvällen åkte vi på fest..




På söndagen så körde jag in Texas till tunalid där tunacupen pågick. Therese och Texas skulle hoppa 70cm och jag tror att jag var mer nervös än vad dom var, iaf så tävlade Therese i juniorklassen där hon var yngst av alla.
Dom red en kanonrunda och min puls låg på max heeela tiden, fy.
Dom slutade iaf på en välförtjänt 2:a plats och jag är sååå stolt över både Therse och Texas♥

Väl hemma så fixade jag stallet och sen lämnade bilen till Fredrik som körde hem mig och sen åkte tillbaka till Falun. Sen hade jag en liten lucka innan jag skulle ut till stallet igen så då drog jag med mamma till gymet och körde två pass (bodyattack och core) sen när jag kom hem så gick jag ut till stallet igen, tog en barbackatur på Solvei och ja nu är det månadg och jag har ont i varenda liten muskel och jag gruvar mig inför att rida Solvei sen!
Texas ska på Tunalid på lektion iaf, som tur är!



regn väder...

2011-04-03 @ 19:56:58
Usch vilket otroligt tråkigt väder det har vart idag.. Regnat i stort sätt hela dagen.. Tog mig trotts allt i kragen och gick ut och red hästarna.. Började med att mocka till alal hästarna,

körde sedan Drutten. Han var kalas fin idag. Kändes fräsch och låg på o ville verkligen springa men var ända lugn och sansad och rusade inte bara iväg, utan hade bra tryck!

Mix fick en vilo dag idag. Han har skött sig så otrolit bra på slutet så han kan gott o väl få vila en dag och tänka lite.
Finaste bäbisen! :)

Moa red Peach idag igen, hon är så jäkla snäll min ponny, man kan verkligen inte annat än älska henne, helt fantastisk!!

Jag red även peppy idag, som idag fick bli kallad röd fräsen... Fy i hela helve.. säger jag då bara..
Inte alls samma trevliga arbetsvilliga mjuka och fina grabb som igår..
Idag bestog ridpasset av att VÄGRA gå fram. finns nog inte en ändaste sak han inte gjorde med mig i sadeln.
Efter ca 2,½ timme, svätten spruta, hästen skumma av svett så fick jag hästen att gå framåt 20 meter, YES, vände på en gång innan han började igen. Faktiskt väldigt inponerad av mig själv som höll tålamodet uppe och vart aldrig arg. Trodde faktiskt helt seriöst jag skulle på tugga grus ett tag, vilken jäkla rodeo pålle, vill inte ens komma på tal om hur jäkla envis han är! Men han är mkt mkt söt! Hoppas på ett bättre ridpass imorgon, att allt har lagt sig.

Aja, säger då bara att ibland uppskattar man sina egna mega snälla ponnysar som inte rör en fena.
Nä, nu ska vi ine vara negativ. Alla hästarna har ju sina personligheter och det är dom som gör var och en så charmig. Imorgon ska jag hålla huvet högt och vara iskall.

Allt går bara man vill, inte ger upp!

nä, nu ska jag kila ner och duscha, släppa in hästarna. dom vill garanterat in i detta regn väder.
Även att världens bästapapps kommer hem igen, HAPPY! :')

Hoppas ni bloggläsare får en toppen söndag kväll!


En busig Peach får stå för bilden! :)


puh, vilken dag..

2011-04-02 @ 20:21:48
Dagen har vart helt okey! har vart igång stortsätt hela dagen, mockat, fixat alla hästarna.
Började med att rida peach & Peppy tillsammans med Moa. Peppy var väldigt på tåna idag. Så vart mkt flyttning tempoväxlingar, börja och dona, så han fick tänka på annat. Var ute och skrittade i ca 30-40 minuter. Han skötte sig jätte bra. Va lite spänd från början bara, men man får tänka på att det va mkt nytt. Moa & Peach myste bara på, på lång tygel!

Sedan var vi även upp till mix & Drutten. Hahah kan inte annat än säga att Mix är ju en riktigt charmör, vilken snäll häst han är! Malva (grannen) red honom idag, när hennes kompis Rebecca red hennes ponny Nonno, medans jag 6 Moa körde Drutten! Gick så otorligt bra. Måste bara säga att vilken jäkla stjärna han är Mix, Trots lilla malva, gick i form på slaktygel, bar sig själv, lyssnade, hur otroligt bra han rör sig, men bara smälter! ^^

Imorgon ska Moa hjälpa mig att fotta Mix, så nya bilder på honom kommer imorgon!
Alla hästar ska ridas, får se om Mixen longeras eller rids imorgon, han har skött sig så otroligt bra dom senaste dagarna!

Nu blir det ut och messera hästarna, bandagera dom för natten så dom är fräscha!

Sen får vi allt se vart kvällen bär av för mig & moa!
En sak är säker, kl ringer kl 7 imorgon, hästar som ska fodras och som givetvis vill komma ut!



Efter första Turen på Peppsen! :)


Rebecca & Nonno, Malva & Mixen


Ännu ett tillskott...

2011-04-02 @ 12:51:05
Allt rullade väl på någorlunda igår, tiden var knappt så den räckte till.. Men han med allt iallafall.. Började med Att rida Dog till Clara som var sjuk. väldigt rörlig och fin, nästan lite seg. Så red mkt tempoväxlingar, flyttade mkt för skänkeln. Efter det hjälpte jag Malva att rida henne lilla ponny sixten. Som verkligen är kanon trevlig. så välriden och fin. Men gud va liten han är! ^^

Gick sedan in en stund, efterca 1 timme kom liv och hämtade mig så åkte vil hem till henne i Kitte och red Texas & Solvei. Vi bytte häst efter halva vägen. Då mina krafter va noll. Texas va så himla mkt på tå och testade mig. Men skönt att sitta på en häst som aldrig är dum, utan bara pigg!

Sedan åkte vi hem till vattrång igen, Liv fick den stora äran att sitta på lilla Mix idag, medans jag & Moa red bror 6 drutten. gick super!

Var hemma vid ca halv 5, då var det bara att fixa och dona klart i stallet och packa Dogs & Bellas påsar.
För vi 5 nämligen kom ett nytt tillskott till stallet, denna gång lilla peppy. Som ska stå här 1 månade på tillridning.
Peach & han fann varndra direkt.

Dogge & Bella står nu i stering en månad för att äta upp höet som dem har där, eftersom peach inte kan äta det höet, utan att börja hosta så vart det ju perfekt!

Nä, nu ska jag kila ut och rida, uppdaterar mer senare.


Peppy & Peach :)


1/4-11

2011-04-01 @ 12:11:39
dagarna bara rullar iväg, hinner knappt med mig själv.. Blev så mkt att ta igen när man legat sjuk, är ännu inte riktigt frisk. Hostar som en tog, teppt i näsan och fortfarande lite feber. Men hästarna går iallafall någolunda som på rälls. Så länge matte orkar och gör rätt så är dom kanon!
Var in med Drutten på banan i onsdags, han va galet "på" men skötta sig galet bra, höll sig på mattan och sprang rent med mkt vilja, fart, duktig häst!

Peach har vart jätte fin och samlad på slutet, lite hård i munnen bara, så har jobbat mkt med att ställa, flytta och försöka få henne lösgjord. blir galet fin på slutet, känslan när jag ridit henne dom sista dagarna är faktiskt riktigt riktigt bra! Red henne på hack igår, för att få henne lite mer lång och låg, gick mkt mkt underlod från början, men genast när matte började angagera sig, rida med säta och ben och lätta lite i handen så sträckte hon istället ut sig.
super fin & lugn känsla där med och med bra tryck!

Mix har ju blivit en kelgris, jag kan inte annat än säga att jag gillar den hästen skarpt. Otroligt snäll kille, som verkligen vill väl. Har verkligen börjat få bättre kontakt med honom i ridningen, tycker vi känns mer samspelta, men mkt jobb kvar innan han är den toppenhäst jag vet att han kommer bli i rätt händer. Men så roligt att se att han går från klarhet till klarhet!

Pappa har åkt till Skottland, jg saknar honom redan som en tok, så tomt! Han har alltid vart som ett säkert kort för mig, hjälpt & stöttat mig i allt om det vart något. som när jag va sjuk tex. Men han kommer hem på söndag, så några dar får jag stå ut! :)

Idag blir det till att rida Isabella åt Moa. Sedan ska även Mix & drutten ut. Peach får en välförtjänt vilodag idag! :)
Moa Ö kommer hit efter skolan och hjälper mig, JIPPIE! :D

När nu ska jag rusa, uppdaterar mer senare.


Systers son David & vår hund Meja får stå för bilden idag! :)