skola....

2011-02-28 @ 13:50:45
Jag är faktiskt riktigt duktig och sitter i skolan just nu.. vaknade av att kl ringde, som vanligt vid halv 5.. Gick upp och gick upp till mixen & drutten och gav dem foder, släppte ut dom.. Mockade även på en gång så det skulle vara gjort.
Gick sedan hem, släppte ut mina ponnysar, passade även på att mocka till peach så allt skulle vara klart när jag kom hem.

Idag blir det dressyr träning för bästaste Erica, det är äntligen på tiden!!!!

Måste även berätta att jag utforskade nyingen Mix lite igår, upptäckte att det är väldigt mkt jobb på honom.
Men han kommer bli kanon med träning, med tiden. En ren problem häst idags läge. Men otroligt trevlig i hantering.
Men det ska nog allt bli häst av honom med! :)

I helgen är årets första tävling, peach ska bara få skutta en ld, en mjukis start, åter stå att se hur hon tänker uppföra sig, matte som sitter på ryggen med, för den delen.

Mer uppdatering senare...


Mixen få stå för lite ny bilder idag, han är så snygg :)









nytt tillskott i stallet! :)

2011-02-26 @ 23:34:49
Dagen har vart lång, väldigt låååång! Men det har det lätt vart värt.. Nytt tillskott i stallet!:D
Har träffat ett antal heelt otroligt människor, så himla roligt!!
Mitt nya tillskott är iallafall lilla mix, som är 6 år, ca 165 hög, otroligt snygg faktiskt!! ^^
Hahha, Liv kunde ju även inte hålla fingrarna i styr, så hon tog hem ett halvsyskon, en 7 åring, på ca 163 cm, oxså skiit snygg! ^^  Men måste redan säga att jag faktiskt är kär i min kuse, så otroligt trevlig, snäll, så otroligt lugn än så länge! Ja, mer info om denna herre kommer när jag utforskat honom lite med! :)

Kom hem vid ca 6, då var det bara raka spåret till ridhuset med Isabella, för hade lovat att ha lektion för Moa & Isabella. Gick faktiskt riktigt bra för dom. Men bella tar vart enda initsiativ när Moa inte rider vart ena galoppsprång.
Med lite peppning, några nyp i Moas ben,fårgan vad hon hade dom till så gick allt på slutet riktigt bra, bella hoppade faktiskt riktigt fin! Hon är helt otorligt min ponny! Syns att dom bara blir mer och mer samspelta för varje gång! ^^

Nä nu ska jag och Moa mysa ner oss i soffan, kolla tv, kan behövas efter en sån lång dag, nu är det alltså Moa Öhman vi snacka om! ^^<3


Nya tillskottet, en oslipad diamant! ^^




dåliga bilder, men ni får stå ut tills vidare!




Då va vi påväg...

2011-02-26 @ 12:27:23
Dåså... Då sitter vi i bilen och är på väg.. Känns grymt, ska bli otroligt spännande!! Och mer avslöjar vi inte innan allt är på plats :) vi beräknar att vara framme om ca 45 min. Och är hemma vid kanske 4, blir mer uppdatering då. Gps är på plats ;)

Happy!!! :D

2011-02-25 @ 22:12:30
Då var allt klart, jag är sååå glad, såååå glad!! :D Allt flyter på riktigt bra just nu, hästarna går riktigt riktigt bra, rullar som på rälls! :) I helgen händer massor av saker, jag är så förväntans full! ^^ Blir iallafall till att hoppträna min egna prinsessa på söndag.
Idag var jag först och red Texas när liv red Solen. GIck ruskigt bra idag, han va såå fin i höger galoppen. Har faktiskt hänt en heldel med honom sedan sist jag satt på honom, så känns riktigt roligt, han är såå fin! :)

Åkte sedan direkt hem till mig, körde Drutten, som kändes kalas fin idag, men pigg.. Liv skulle köra en stund, då mina händer höll på att förfrysa.. Men insåg genast att det inte var någon bra ide, då hon inte såg vägen och höll på att köra upp på plogkanterna heeeela tiden!!! Hahha!

Vart en otroligt sen middag, då vi kom hem kl 8, åt sedan vid 9 och va då vrål hungrig! Men det funkade det med! :)

Nu ska jag lägga mig och vila, åter hämta alla krafter till imorgon, fö imorgon är det mkt på gång, egentligen alldeles föör mkt, men det ska gå det med! :)

Tycker allt flyyyter på bra nu! :D


Mina Sessor, vill ha sommar NU!


Glad Liv & Merethe

2011-02-25 @ 20:25:13
Hej alla underbar läsera!
Sitter hemma hos Merethe just nu, vi var först hemma hos mig och red Texas och Solvei. Det gick super bra förutom att Solveis sadel inte går att använda mer på henne...så de får vi försöka lösa på nå vänster!
Texas gick iaf jätte bra med Merethe idag och Solvei fortsätter jag att kämpa på med. Nu ikväll var vi hem till Merre och körde drutten, haha där gick det undan ;)

Nu ska vi ta och laga oss nå mat, merethe står och hoppar upp och ner och jag är så ivrig att jag vet inte vart jag ska ta vägen. Ni får inte veta riktigt än men förmodligen så kommer nått att hände antingen nu i helgen eller till veckan. Vårt första samarbete! ÅÅÅ VAD GLAD VI ÄR :D


Där var vi två omedvetna små barn som inte visste vad framtiden skulle erbjuda oss två tillsammans♥


Uppdaterar mer senare!

2011-02-25 @ 17:53:51



Fredag

2011-02-25 @ 12:36:12

Snart kommer lilla Merethe hem till mig, hon ska rida Texas och jag Solvei.
Det är inte så kallt idag heller utan mer milt och skönt.

Ska snart gå ut och fixa hela stallet så allt är klart för ikväll och imorgon.
Måste även nämna att jag är otroligt spänd och förväntansfull över erbjudantet som merethe skrev om innan.
Men jag vill inte avslöja för mycket då inget är riktigt bestämt ännu, men detta blir verkligen kul, äntligen! 



bra väder!

2011-02-25 @ 10:02:39
Har precis vart ute och gett hästarna vatten, dom va inte alls nå törstiga, så var bara att lunka in igen..
Idag ska min prinsessa få en väl förtjänt vilodag, på söndag bir det hoppträning, känner mig faktiskt lite taggad! ^^
Hade tänkt passa på att köra min prins idag,låta honom jogga en bra bit, så kan får röra på hela kroppen, lite kondition! :)
Känns som allt flyter på någorlunda nu, fast min kropp inte är helt återställd ännu, men är på god väg! :)

Sitter här, håller på kryper ur skinnet, är galet glad... Jag vet nästan inte vart jag ska ta vägen..
Ser ut som jag & Liv har fått välrdens erbjudande, jag hoppas på det bästa!!!!! :D
Det känns som det här kommer bli GRYMT!

Har haft en rejäl svacka ett tag, men tror jag faktiskt är på väg upp ur den, känns så skönt! :)
Nä nu måste jag rusa, så jag hinner få något gjort! ^^


Liv & Texas, Jag & Isabella :)


byt lånas ponny

2011-02-24 @ 20:07:33
Har inte vart min dag idag.. Otroligt slut i hela kroppen, huvudet är inte med för 5 öre.. Mockade iallafall, gjorde klart stallet i morse, trodde redan då att jag skulle falla ihop.. Gick in och fick i mig en halv macka, en alvedon, sov sedan en stund till. Gick sedan upp, kände mig lite piggare. Gick sedan ut och red, Clara & jag bytte häst idag, då hon ville att jag skulle känna på henne lilla ponny Dog, han kändes super fin, mjuk,följsam.. Men lyssnade lite dåligt på förhållningarn, men annars fin! Hade en lång diskution om sitsen. Då jag skällde lit epå tjejerna att rida med hela benen/stjärten, sluta peka pinoccio.. Slutade med att Clara vart irriterad och strejka till hon fattade, vi kunde då rida vidare x) hahha, roligt/bra att dom vill lära sig! :)

Var sedan in och vilade, vaknade för en stund sedan. kände smällen jag fått tillbaks, skulle verkligen inte ha ridit idag. krppen är helt lam.. Men nu tag imorgon, måste ta och pigga till mig nu, för imorgon är det ju helg, det innebär träningar!! Både till att rida själv, ha för andra! :)

Måste även säga att jag fattar verkligen inte hur vissa människor kan behandla sina hästar, så som dom gör..
Det är helt jävla otroligt, vad oskyldiga djur blir lidande för så mkt.. Om man inte ens orkar ge hästarna sina mat eller vaeen, varför ska man då ha djur för?!?! En dag hoppas jag faktiskt att du blir straffad/plågad på ett lika dant sätt som dina stackars hästar har. Du borde fan inte på ha djur!

Hade jag vart miljonär,jag hade garanterat hjälpt dessa oskyldiga djur!
Det visar ju egentligen bara vad vi människor värderar olika här i världen,tyvärr...

Nä nu måste jag kila iväg, ringa Veronica som hade ringt..


Doggis & Jag på prisutdelningen i kilafors första lc, avd B, nolla! :)


sol och värme som jag saknat er!

2011-02-24 @ 11:45:16
Vilket kanon väder det är idag, varmt och soligt.
Ska snart dra på mig stallkläderna och gå ut och rida i det fina vädret tillsammans med Frida.
Igårkväll var Solveis ägare Sarah här tillsammans med hennes mamma. Dom kom med bla. en sadel och lite tillbehör, så nu är det bara att tuta och köra och sätta igång henne riktigt rejält. Vi skrev också ett fodervärdsavtal vilket jag tycker är jätte viktigt och jätte bra ifall det skulle bli något!

Den 5 mars är första tävlingen för iår (hoppning) och jag vet fortfarande inte om jag ska åka eller inte. Egentligen vill jag men ja vi får se vad som händer, sen den 12 mars så ska Texas göra sin debut i dressyren om allt går som det ska och allt känns bra vill säga..jag är grymt taggad för att sätta igång och börja tävla redan nu, men jag vill inte åka iväg om allt inte känns 100 heller, men de kanske bara är något jag har fått för mig i huvudet!


På bilden är det Hanna på Flayen och jag Texas. Den dagen gick allt så otroligt bra♥


Usch..

2011-02-24 @ 09:25:46

Vaknade av att jag höll på frysa ihjäl, trodde det va pga av förkyldningen/febern.. Gick upp vid ca halv sju och skulle släppa ut hästarna och temperaturen visar -31... konstigt att man frös, nej inte ett dugg!!! Jag vill ha sommar, nu! Hoppas det blir lite varmare mitt på dagen, så man iallafall kan rida :-) Annars får det blir en mysig barbacka tur, mkt mjukgörande, masage efter,skulle nog inte sitta helt fel det heller, för hästarna!

Har iallafall anmält till årets första tävlling, som är i Timrå. Kan inte säga annat än att jag är grymt taggad.
Clara & Dog ska oxså dit, lyckas peppa henne att hoppa sin första L.C avd A! :)
Moa & Min andra ponny Isabella ska oxså dit, göra sin debut på lokal nivå, hoppa ld & lc avd A! :)
Så himla roligt att tävlings säsongen äntligen har börjat!!!!
Är ju även mitt sista ponny år, sen blir det stor häst, både roligt och tråkigt.

Nä nu ska jag rusa ut och kika om hästarna är törstiga, är ju omöjligt att ha hinkar i hagen, det fryser på 2 sekunder... Så det blir till att bjuda dom flera gånger per dag.. Solen börjar även komma fram, nu passar vi på att gå ut, innan den går ner igen!



             Jag & Isabella                                Jag & Peach
    KM vinnare i hoppning-10              KM vinnare i dressyr-10

                                BÄSTA PONNYSAR!<3




Men nu ni..

2011-02-23 @ 22:40:56
Visste ni att man får tävla med med luva på tröjan/jackan på lokal nivå i hoppning nu?!

Själv tycker jag att det är ganska bra för på lokal nivå så finns det många som fortfarande inte är så jätte vana att vara ute och tävla och då är det en sak mindre att hålla koll på. Om deras tröja eller jacka har luva eller inte. Sen kanske dom har en favorit tröja som är typ rosa eller grön som matchar deras outfit jätte fint som dom vill använda men som de är luva på. Sen tycker inte jag att det är super viktigt att se snygg ut på lokalnivå, tänk på alla som startar sin karriär redan där?! men säkerheten kan man ju alltid ha i åtanke!

Själv tycker jag att det är skönt att ha bara tröja istället för kavaj när jag tävlar på lokal nivå men jag kommer nog inte dra nytta av detta.
När jag tränar så har de hänt flera ggr att jag har en luvtröja men jag tycker bara att det blir jobbigt i längden då luvan slår upp mot hjälmen gång på gång, så nej inga luvtröjor på lokal nivå för mig!


Vad tycker ni om detta? Bra/dåligt?


alla hästar ridna...

2011-02-23 @ 21:35:55

Otroligt trött, väldigt lite ork i kroppen. Men stog ut in i det sista. Började med att mocka stallet, red sedan Peach, som va galet pigg idag. Vägrade lyssna på matte, ville helst bara studsa,tönta för saker.. Flyttade mkt, ställde mkt, så hon fick annat att tänka på, försökte rida henne väldigt lågt och avslappnat med tanke på att hon blir så spänd och på tårna när hon blir pigg. Tränade mkt tempoväxlingar, hon svarade riktigt fint på hjälperna.  Var faktiskt jätte fin på slutet, men energi va kvar, men hade mer fokus på mig.

Red sedan min andra lilla ponny Isabella åt Moa idag. Som det var ett tag sedan jag red. Rider henne ibland åt Moa för att rida igenom henne eller när hon åker bort och inte hinner.. Idag var det verkligen ingenting att rida igenom.. Satt och red henne på lillfingrarna, ställde fint åt båda hållen. Galoppen va helt fantastikt. Så länge jag var stadig i sätet, bara lätt tryck med benen, så bara rullade hon på i sama jämna galopp, hade svin bra tryck.
Kanon känsla verkligen! SÅ roligt!! Mkt mer ork, mkt mer muskler. Sånt otroligt bra jobb Moa gjort, matte är såå stolt! :)

Var sedan upp till Drutten/Bror och red dom, som va galet pigg i dag, var på tåna... Jobbade mest med att bara få dom lugn, att dem var med på notorna. Väldigt spänd, men vart väldigt lugn och fin och skrittade rent på slutet..
Höll även på att frysa sönder.. Så vart ca 45 min skritt tur, lite trav... det känns ju som vi bor på nordpolen..

Nä nu ska jag krypa ner i sängen och värma mig, så jag tinar upp.. Imorgon blir det snö bus med hästarna, det har jag bestämt.. Hästarna måste ju oxså få busa ibland, inte bara gå strikt på tygeln hela tiden! :)



Thihi, jag & galen ponnyn Peach, ute på sommarbus! :')




                                                            

 

   


Premiär tur på Solvei.

2011-02-23 @ 16:40:56
Åå vad skönt väder de är ute, lite kallt men solen värmer så skönt. Riktigt typiskt fjällväder!
Tog iallafall med mig min lillasyster ut till stallet och red.
Jag sadlade på Solvei för första gången och Wilma red barbacka på Missil. Jag kände på Solvei hur hon var i ridningen osv och där är det mer att jobba med än vad jag trodde.. Men vi tar ett steg i taget. Så det första steget får bli kondition och massa uppfostran!

Solvei fick låna en sadel jag hade hemma idag då hon inte fått sin än, den låg inte direkt super så jag hoppas dom kommer med hennes sadel idag!


Här är lite bilder från idag




Säkerhetsvästen åkte på idag då jag aldrig tidigare suttit på Solvei. Egentligen är det dumt att jag inte alltid har den på mig då jag rider, men jag väll helt enkelt en lat och bekväm människa när det kommer till den saken.. haha! Men idag kände jag mig som ett gott exempel till mina mindre syskon iaf.

Texas tog jag bara en skritt tur med barbacka idag. Han har gått bra hårt nu i flera dagar så han fick ta det lungt. Han var han som en gummisnodd efter igår så det var väldigt kul att ställa, flytta och forma honom i skritt, det gick nästan göra hur man ville. Älskade Ponny!


Fredriksbergs Lucky

2011-02-23 @ 13:19:29
Har suttit här framför skärmen i flera timmar nu och bara dödat massa tid.
Stallet gjorde jag klart tidigt imorsse då jag tog ut hästarna, sen har jag bara suttit och väntat på att en vän till mig Skulle komma och göra mig ridsällskap men de ser inte ut som hon kommer så ja..

Har suttit och mått lite smått dåligt över en liten liten ponny som står på vår gammla klubb, just nu är han så misskött och så ensam att man bara vill åka dit och sno hem han. Som tur är åker han iväg till ett tillfälligt hem för en vecka idag.. egentligen så tycker jag att han kan få komma hem till mig och Merethe istället för försäljning, här får han iaf omtanke och sällskap. Han kommer även kunna ridas och tävlas tills han blir såld!


Fina lilla Lucky och Merethe♥


Alla dessa bett...

2011-02-23 @ 12:08:20

Idag har ju upptäkt något jag faktiskt inte vart med om tidigare... Hur människor har åsikter om alla dessa olika bett.. Alla människor har olika åsikter, tänker helt olika. Och har idag läst en hel del som är helt emot pessoabettet.  Enligt min åsikt så om man kan rida, använder bettet på rätt sätt, så kan man i stort sätt använda vilket bett som helst. Varför byta så länge hästen/ryttaren trivs med det? Hästen ägare/ryttare känne rnog sin egen häst bäst, vet nog vad hästen trivs bäst med! Jag tänker iallafall fortsätta gå på min egen erfarenhet/känsla och gra det som känns bäst för mig& hästen. Men självklart tror jag inte att bettsla upp hästen löser ens problem om den är pigg eller stel, då får man ju bara hitta övningar som löser det,hjälper en. Och man få ju självklart räkna med att allt inte händer på en gång, det tar sin tid!

Nä idag blir det till att köra Drutten, ska rida ut på min Prinsessa med Moa & bella, super mysigt ska det bli! :)




Jag & Zajsa sommaren-10, red henne åt min kusin ett tag, då hon hade väldigt problem att komma från gården.
Otrolit fin häst! :)
JAG VILL HA SOMMAR!!!


Kvällspass i dressyr

2011-02-22 @ 22:42:45
Ja som ni läste innan så har Merethe hoppat upp på Texas rygg ikväll och kört ett riktigt dressyrpass.
Jag vet inte när Texas gick ett riktigt dressyrpass senast, i höstas kanske? Det har ju mest varit kondition och skogsridning +körning nu i vinter. Och det var inte så jätte länge sedan vi började hoppa med honom igen heller.

Iallafall innan jag åkte iväg till ridhuset så skulle jag packa alla saker och vad finns inte på sin krok?! -Jo tränset. Ringde till Frida och frågade om hon kunde kolla upp om de var på Tuna och hennes mamma som var på tuna just då hittade det! Så jag fick plocka ihop ett litet provisorikst träns till lille Texas idag, men de gick lika bra.

Iallafall så har jag alltid haft det svårt i höger pga låsningar i ryggen och div. saker och otur nog så har även Texas det också svårt i höger så där har Merethe försökt nöta lite idag speciellt i galoppen, han behöver också lite mer uppfostran och det jobbar vi på hela tiden, dagligen!
På slutet gick han så otroligt super mega fint att jag trodde jag skulle smälta! Vilken häst jag har egentligen, vilket ämne, med rätt ryttare så kommer de där gå långt.
Har aldrig sett Texas tidigare gå så otroligt fint som han gjorde ikväll och då har haft ett låångt uppehåll med dressyrträningen, lill bäbis♥

Visst, jag tränar väldigt mycket 'grunder' i skogen också gör skänklvikningar, öppna, sluta osv. Men aldrig riktigt dressyr på en bana eller i ridhus. Det var väldigt länge sedan så de var på tiden att börja få igång det också!

Merethe laddade upp så många bilder från idag på Texas så jag får lov att bjuda på en annan

Älskade ponny ♥

Dressyr träningen med Texas avklarad...

2011-02-22 @ 22:25:48
Har äntligen kommit hem.. Har vart en otroligt lång dag idag. Kom nyss hem från ridhuset, där jag red Livs ponny Texas. Otroligt trevlig ponny. Men mkt att jobba igenom,väldigt stel i högersidan. Gick igenom honom, tycker jag fick låss honom någorlunda och gick riktigt bra på slutet. Mkt på skjuts bakifrån, jobbar då ganska automatiskt med rygg. Om man får låss halsen lite till, den dära höger sidan kommer han bli kanon! Och jag har ju bara ridit honom ca 3 gånger förut, det va för ett par månader sedan. Han kommer verkligen bli kanon med lite träning, jag hittat knapparna lite mer, lite mer uppfostring. Men han kändes faktiskt riktigt riktigt fin på slutet! :)
Så jag är mer en nöjd över lill bäbisen! :)

nu blir det sängen för mig del och här kommer lite bilder från idag!:)








DUKTIG PONNY! :)


har rullat på bra..

2011-02-22 @ 17:49:39
Trots att jag inte kände mig helt 100 i kroppen, hade kanppt någon ork, så har dagen rullat på bra!
Alla stall mockade redan på förmiddagen. Red sedan prinsen ( Drutten) som va kanon fin idag. testade lite gränser bara, men som inte var några större bekymmer :) Sedan skulle jag ju sitta barnvakt åt Emil, en halv timme. Och det va den enklaste barnpassningen jag någonsin gjort. Han sov, jag satt och spelade harpan på datan, haha. BUS ENKELT! Vart sedan till att stressa hem, rida Peach, som va gaaaalet sin idag, helt otrolig..  Jätte mjuk, jätte fin, samlade även väldigt väldigt bra och till och med i svåra varvet (höger). Fått sån otroligt bra känsla på slutet, kan inte annat än sitta och le, min vacka ponny!

Nä nu sitter jag och biter på naglarna och väntar på mat, är hungrig!!!

Sedan bär det av på en gång till ridhuset för att trimma/rida livs lilla ponny texas, som för tillfället klär sig lite grisigt, i rosa. Men han är lite söt ändå faktiskt, fast han vill springa och gömma sig, för han skämms! :/

Nä nu ska jag kila, skriver mer senare om hur det gick, hur det kändes :)



My little ponnie, får stå för bilden, bara för hon är så söt!
Matfors-10





färgglada färger och bling bling

2011-02-22 @ 14:06:52
Utrustningen inom ridsporten kan snart fylla alla hav. Det finns så mycket fina saker och det finns alltid något för alla smaker. Själv tycker jag om när det är färgglatt och mycket bling bling, Merethe däremot hon bara skrattar varje gång jag vill ha något färglatt eller bling blingit till Texas. Hon säger "men ge dej han är ju kille" Men min kille klär i allt faktiskt utom rosa men ja, rosa tycker ju jag är fint så de får vi smyga med när vi är hemma och rider bara. Frida kommer med ett rosa träns till mig idag som Texas ska få (men vi ska bara ha det i smyg) haha!

Men iallafall så vill jag ha ett pra färglada och matchande stigbyglar till Texas tävlingsoutfits och det finns så mycket fint, dessa är jag dödskära i. Men kanske gröna istället för röda och blåa? eller alla tre färger!
Dom nedanför är också snygga!


Men dessa här under är väll alldeles för mycket och verkligen skitfula?! Hur kan man vilja ha på såna här till utrustningen, vi får väll se i sommar vem man ska behöva fnittra i smyg för! Underhållande, hahaha!




Sommaren 2009- Minna

2011-02-22 @ 13:30:00
Sitter och pluggar just nu i ensamheten. Fast det är ganska skönt. Sitter och tänker tillbaka på sommaren 2009 och alla minnen jag skapade.
Det var sommaren 2009 som jag för första gången tävlade en lokal tävling, det var lag också.. Jag red en av ridskolans ponnysar som hette Turks Minna och hade bara ridit henne en gång innan tävlingen. Jag blev dödskär i den lilla ponnyn och eftersom min egna häst bara var tre år gammal och under utbildning/inridning så fick jag chansen att låna hem Minna över sommaren, och det gjorde jag!
Vi tävlade massor hela sommaren och i slutet gick det så fruktansvärt bra, jag längtar tillbaka till den sommaren lite faktiskt. Minnena kommer alltid finnas kvar iaf.

Älskade Minna ♥




Några ögonblicksbilder från olika tillfällen som jag alltid kommer minnas!

Bild 1. Från nordanstigscupen (2010) så egentligen hör den inte hit men det är iaf Minna och jag på bilden!*
Bild 2. Hoppträning i Harmånger med Merethe, Det var i slutet av sommaren 2009 och Minna och jag har aldrig gått så bra ilag som vi gjorde då!
Bild 3. Hemma hos mig på stortäckten, en jätte skön försommarkväll, första gången jag red henne efter hon flyttat hem till mig.
Bild 4. Andra tävlingen tillsammans, detta var en LD tror jag!

Utan Minna hade jag inte varit den ryttaren jag är idag! Nu till sommaren ska jag försöka köpa Minna från klubben, antingen rida till henne och hitta det perfekta hemmet år henne eller ha kvar henne till min lillasyster!


trött...

2011-02-22 @ 12:03:53
Känner mig fortfarande inte riktigt frisk och har inte all ork i kroppen.. har i iallafall fått i mig en macka, alvedon, så hoppas på att bli lite piggare. Så jag kan t mig upp till Drutten och rida honom en sväng, sedan sitta barnvakt åt emil en halv timme. Sedan blir det bara direkt hem och rida Peach som måste gå idag, eftersom hon hålls på sättas igång! Sedan är det bara raka spåret till Vattlång där jag ska träna dressyr på texas. Hoppas krafterna räcker till annars blir det till att ta fler alvedoner. Skönt att stallet iallafall är mockat, allt är klart. Nej nu ska vi inte vara så negativ. Det kommer säkert gå bra. Skrive rett till inlägg senare om du allt gått, så.

Nu måste jag kila så jag hinner med allt.. Tiden bara rullar iväg, hela tiden...



Min bäbis, Drutten<3



Inte min dag!

2011-02-21 @ 21:33:23
Kom precis hem från Tunalid.
Texas gick kanon på lektionen, helt förändrad motför förra veckan!

Frida var också där i valig ordning och tittade på, delade lite skvaller ed varandra osv.
Sen skulle vi lasta och åka hem. Det gick jätte bra att lasta som vanligt men sen skulle jag köra uppför en minibacke och självklart så gick det inte komma upp!!
Det slutade med att vi fick lasta ur Texas och ta av vagnen. Frida och jag vände på den och drog ner den på "parkeringen" igen så fick Gustav (fridas pojkvän) sedan ta på vagnen och dra upp transporten för backen.
Sen tsatte vi på transporten på min bil igen och lastade Texas. Äntligen flöt de på lite!
Medans allt det så stod jag och hoppade och visste inte vart jag skulle ta vägen av irritation!

När jag äntligen var påväg hem så måsta jag stanna på en mack och tanka, men vad tror ni händer?! Jo mitt bankkort gick i flera delar av någon anledning. Gissa hur irriterad jag blev då! Fick stå still ett bra tag å samla mig innan jag kunde köra sista biten hem!

Ibland blir jag nästan rädd för mitt egna humör...


Hemma stod alla hästarna redan inne, snälla pappa hade tagit in dom och bärt ut vatten. Allt annat hade jag redan fixat innan jag åkte iväg till Tunalid. Som tur var..


Världens bästa Therese och Texas efter deras hopplektion.


hängig...

2011-02-21 @ 20:20:35
Uscha, känner mig inte alls... Huvudet dunkar kroppen säger stopp och vill bara lägga sig ner och vila. Har iallafall ridit Peach idag, som faktiskt var väldigt fin, men lite tjaffis i munnen från början. Ställde mkt, flytta mkt för skänkeln så hon hitta sig själv till rätta väldigt fort. På vägen hem va hon helt otrolig hade otroligt bra tryck från bakdelen, ställde otroligt fint åt bägge hållen, hade ingenting i handen, verkligen kanon känsla!! Är lite små sugen på att fra till ridhuset något i helgen, verkligen rida igenom henne, träna lite markarbete. Morgon dagen ser inte direkt lovande ut ännnu. Blir väl till att rida Peach, Drutten. Har även lovat Liv att jag ska rida ett dressyr pass på hennes ponny texas, blir spännande att se. Längesen jag satt på den ponnyn!

Har iallafall,alldeles nyss löst licens till moa ( min medryttare) som nu rider min ponny Isabella. Hon ska till timrå den 5 mars, hoppa ld & lc allra första tävlingen tillsammans, Moas första lokala. måste även säga att hon har en helt otroligt ponny hon sitter på, får den stora äran att rida/tävla! Kikade även runt lite tävlingar till mig själv, hittade en hel del, jag är sååå taggad! jag vill ut nu!!!

Nä nu ska jag rusa och natta hästar och sedan lägga mig och vila så jag är någorlunda åter hämtad imorgon! :)



Moa & Isabella, för längesen, gud så dom har utvecklas!





En frisk häst!!!

2011-02-21 @ 14:29:49

Som jag skrev i tidigare inlägg så skulle vet komma ut och kika på Peach.
Ingen reaktion på böjning eller när han gick igenom henne, så otroligt skönt!
Sessan fick beröm över hennes ben, hur otroligt fina dem var.
Men trots allt så fanns det ju en liten liten nackel. Hon var lite spänd i hals/bog.
Men det va absolut ingen fara eller något. Skulle jobba mkt lösgörande, masera/tänja så skulle det försvinna inom ett par dagar. Känns så jäkla skönt att veta att man har en frisk häst, som mår bra! :)
Så nu ska hästen sättas igång ordentlig, toppen!!! :)


Solvei ♥

2011-02-21 @ 13:29:13
Tog en promenad innan med fina lilla Solvei. Hon tyckte nog det var skönt att få komma ut från hagen ett tag och slippa killarna för dom var fruktanvärt jobbiga..
Hon var alldeles svettig när jag hämtade henne, förmodligen har dom kutat runt i hagen hela förmiddagen, så nu är alla tre motionerade. Skönt! haha.

Så här ser Solvei ut nu, mycket att jobba på..



Promenaden gick jätte bra iallafall, lite små tittig på omgivningen. Men den är ju helt ny och främmande så det är ju självklart att hon är! På onsdag kommer ägaren hit igen och hälsar på, lämnar lite mer saker också som sadel osv. det blir nog bra!



dålig uppdatering igår...

2011-02-21 @ 10:12:00
Jätte dålig uppdatering igår, pga av att tiden knappt räckte till.. Red iallafall Peach igår, som va galet pigg, kunde inte skritta en sekund, studsa och trippa hela tiden, tror hon fick lite vår känslor efter som vädret gick från -30 till 0 gradigt! Kändes iallafall kalas fin, va jätte lyhörd. Idag kommer björn (vet) ut och ska kika på henne en extra gång, böja,klämma & känna! Körde även Drutten igår, som va fiinare än han vart tidigare i veckan, men allt stämmer fortfarande inte till 100%. Men det kommer nog bara jag tar det lugnt och inte stressa.  Red även Trudes häst Texas till henne igår, då hon själv låg sjuk. red honom väldigt mkt i sommras och hjälpte henne att hoppa in honom. En otroligt trevlig häst! Väldigt mjuk och fin, men pigg! Har fått 2 erbjudande nu i helgen. En var att utbilda en ponny som är väldigt sent tagen o väldit ouppfostrade, det andra håller jag för mig själv ett tag, tills jag verkligen har bstämt mig, så återstår att se vad som händer! :)

Idag blir det till att rida dressyr på drutten, försöka få låss bak kärran lite mer, sedan rida min prinsessa om hon nu då är fräsch! :)

Nä, nu ska jag fortsätta med mitt skolarbeta, vänta på att dom hör av sig om hur det gick med peach :)



Jag & Texas sommaren-10



Tillökning i stallet

2011-02-20 @ 21:12:45
Idag var dagen jag väntat på i en hel vecka! Hämtade en ny liten häst i Hudiksvall idag.
Ett 5årigt fux sto som inte gjort speciellt mycket. Solvei har också fyra vita strumpor och två virvlar i pannan..haha! Vi får väll se hur det kommer sluta, fast det ska nog bli häst av henne också. Texas har redan gått och kärat ner sig i henne, kan inte slita sig från henne alls. Solvei kommer att vara mitt lilla projekt de närmsat månaderna, längtar redan ut till stallet.
När jag hade hämtat hem Solvei och hon hade fått stadgat sig lite och jag såg att de var okej i hagen så kom Therese hem till mig. Vi packade in Texas och alla ridsaker i transporten och åkte iväg till ridhuset!
Först trodde jag att vi skulle få vända utanför ridhuset då jag inte fick upp den förbaskade porten, men efter 15minuters envishet så fick jag äntligen upp den och Therese kunde rida.
Jag körde mycket lydnad och komunikation med dom två och det såg verkligen super ut.
När vi kom hem så hjälpte Thessan mig att kvälla alla tre innan hon åkte hem snäll som hon är, fick även en chokladkaka i Alla ♥-ans dag present i efterskott söt som hon är :')
Jag älskar verkligen när det är lite fart i stallet, det är sååå mysigt!




(Bilderna är Sarahs, Solveis ägares) Supergoa Solvei, som en oslipad diamant :)!


BRRR, KALLT!!

2011-02-19 @ 13:32:39
Peach va jätte fin att rida igår!, skrittade/travade henne bara, eftersom hon är under igång sättning. Red henne väldigt lågt och avslappnat. Bar sig jätte bra, flyttade/ställde jätte bra åt bägge hållen, duktig häst! Sedan fick hon lite intraljudbehandla och masage. Hade lite spännings huvudvärk, lite tränings värk i bak, som jag inte får ihop vart hon kan ha fått det ifrån, eftersom hon stått? Menmen.. Roligt iallafall att höra det liv skriver här under, att dom tycker hon är väldigt fräsch överlag! :) Åkte sedan till min vän Bea, red hennes storhäst, på ca 174, burbon heter han. Hon själv låg i halsfluss och kunde därför inte rida. Otroligt trevlig kuse. har blivit jättte lyhörd, börjar få fram "storhäst gången" en duktig bäbis! :) Kom in och kollade då på termometern som visade -27 grader.. Så Drutten slapp komma ut idag, men masage fick han, bandagae på benen. Fortsätter denna kyla över dagen blir det en mysig skritt tur barbacka på samtliga hästar, jag blir galen.. det går ju inte rida när det är 27-.. Nä nu ska jag kila och snabba mig, så jag iallafall hinner mer medans solen skiner.



Bea´s Burbon få stå för bilden!


När kommer våren då?

2011-02-19 @ 13:29:24
Sitter hemma hos Fredrik nu. Fick en otroligt skön och välbehövd sovmorgon idag..
Mamma och pappa tog fodring och utsläpp imorsse snäll som dom är!
Dom berättade att det har varit nästan 35 minus inatt, stackars ponnysarna som för stå ut och då står dom ändå inne i ett stall! kan inte sluta tänka på dom som går på lösdrift just nu, fyfan..skulle aldrig ha mina på lösdrift på vintern! Men de är ju olika hur man tycker.

Texas var bra söt idag när jag var hem och byte täcke♥

Ska snart åka hem igen, fixa stallet och fixa lite småsaker tills imorgon då det kommer en ny liten häst hem till mig.
Spännande! Texas ska köras idag tänkte jag medans solen skiner.




Fartfylld dag..

2011-02-18 @ 17:27:12
Klev upp runt 6 imorsse och fodrade hästarna, sen åkte jag till jobbet. Pappa tog utsläppet senare snäll som han är!
Hade en korttur idag och jobbade bara från 7.00 till 11.30! Man lär sig något nytt varje dag och idag har jag lärt mig att rulla hår, tummen upp för mig! Hahah.

kom hem vid 12 och gick ut i stallet och fixade allt. Sen åkte jag och pappa hem till Merethe där han skulle massera och intraljudbehandla Peach! det gick jätte bra och på hemvägen sa han "roligt att behandla en häst som de inte är så jätte mycket fel på för engångs skull".
När vi kom hem igen så sprang jag ut i stallet och red ut på Texas barbacka i hackamore. Jag frös som bara den så de blev mest skritt arbete, lite trav och i slutet jätte jätte lite galopp men när bena domnade bort så fick jag avbryta och skritta hem istället!
Nu står hästarna inne eftersom de var så kallt ute. 23,8 står det på mätarn (inte konstigt att vi frös ute).
brrr.. nu ska jag ta ett varmt bad med massa skum sen hämta Fredrik på tåget!


snö,snö och ännu mer snö!

2011-02-18 @ 08:56:02
Vaknade vid ca 7 och var då ut och fodrade hästarna, dem var som vanligt väldigt ivriga på att få komma ut, men nöjde sig genast när dom fick sitt foder. Idag ska Peach skrittas & travas en sväng. För sedan ska hon kollas igenom av en laserbahandlare/ få masage. Få se om dem hittar något fel eller inte, annars är det bara förebyggande. Få se om planerana går som dom ska, så åker vi kanske till söderhamn för att kika på en häst, där får vi se vart allt leder. Drutten ska även konditions tränas idag, alltså joggas till hånick fram och tillbaks.
På söndag får vi även svaret på en stor fråga och frågan om hur vår framtid ser ut (min & livs) SPÄNNANDE! Nä nu ska jag rusa så jag hinner med allt jag ska iag. Skriver mer senare.



Vad uppskattar du?

2011-02-17 @ 21:36:30
Allt detta snack i ridsporten om att man ska ha den nyaste utrustningen hela tiden.
Är det verkligen det som spelar roll?
Visst det är otroligt roligt att få hem flera nya schabrak med huvor och benlidor, känslan att sitta i en ny sadel och att få äga många olika sorters träns. Jag tycker själv det är jätte kul med nya saker men man ska inte nedvärdera andra bara för att man har råd själv!

Jag var på en tävling några mil från mig, det var bara en lokal/regional tävling.
medans jag skrittar fram tillsammans med en vän till mig kommer det en ny stor jätte snygg hästlastbil, ut kom tre tjejer med jätte fin utrustning och deras hästar var minst lika matchade å snygga!
En tjej jag inte vet vem de var, stod stilla med sin häst vid transporterna där dessa tre tjejer höll till.
Denna tjej kan inte ha varit mer än 14år gammal och hade en tiger färgad D-ponny.
Utrustningen var en vältvättad grön kavaj med matchande schabrak (som var minst lika vältvättat). Hon försökte verkligen. Tyckte dom var jättefina!
Men när dessa tre tjejer går förbi med deras hästar så vräker den ena ur sig "haha, snygg outfint, är de din mammas gammla kavaj eller" tjejerna gick nått steg till och fnittrade högt men sen vände sig tjejen som skulle vara "rolig" sig om igen och sa "jo föresten, lycka till, hahah".

Själv stog jag där, hade hört och sett allt, jag blev så otroligt förbannad att jag inte visste vad jag skulle göra.
hur kan man äns säga så till en annan människa? Det finns nog anledningar till varförf man inte har den nyaste outfiten på varken sig själv eller på hästen! Detta kallas ekonomi. Jag tror den här tjejen är överlycklig över sin fina lilla D-ponny som hon för övrigt placerade sig med i Lc:n. Den tjejen är nöjd över vad hon får ha och kräver inte det värsta för det enda hon var ute efter var att ha roligt tillsammans med sin bästa vän!

Själv har jag alltid varit som ett barn på julafton varje gång jag har köpt något nytt.
Ett träns kan jag leva länge på, för vet ni varför? Jag värderar annat runt hästen också. Jag har inte råd att slänga ut flera tusen i månaden på nya saker utan sparar istället de pengar som blir över efter alla andra kostnader som foder, spån, träningar, tävlingar, vetrinär osv osv..

Vissa får nya saker hela tiden och de är jätte roligt för dom. Men jag vet att vi som har den lite sämre ekonomin som får spara uppskattar nya saker mycket mer än vad dom gör!



Min uppväxt som ryttare..

2011-02-17 @ 19:52:00
Jag heter alltså Merethe Olofsson, är 18 år gammal och är uppväxt i den lilla byn Vattrång som jag bor i än idag.
Har två alldeles egna ponnysar som står här hemma på gården.  Ena är Isabella, en fjordning f91 på ca 137 cm.
Vi köpte henne som 2 åring, hon var då väldigt ohanterad. Men har i sina dar visat sin natur begåvning som hopp ponny. Och jag kan i stort sätt säga att det är hon som fått mig dit jag är idag! Det va henne jag red runt på vid 1,½ års ålder. Sedan köpte vi Vackra Peach Blossom en d-ponny arab f96. Henne köpte vi som 1,½ åring och var då helt ohanterlig. Hon va otroligt éfter i sin utbildning som ungponny, tog massor med år innan hon fick upp tillliten helt på oss människor. Men hålls på att utbildas än idag, trots sin ålder, blir bara finare och finare för varje dag, Visar stor potential som dressyr ponny, hoppar även väldigt trevlig men behöver en rutinerad ryttare, då självförtroende inte alltid är på topp.




Isabella & Peach Blossom

Som sagt har jag ridit en hel del med min syster som väldigt liten,började även redan vid 3-4 års ålder rida mer själv på ponnyn Isabella. När jag var 6 år började jag rida på Harmångers ridklubb, började redan nästan på en gång då att göra märkena. Hamnade i en grupp med dem som inte ridit förr, så jag hade kommit mkt längre.
Efter mkt om och men bytte jag faktiskt ridklubb till gnarps ridklubb. Och det var där jag träffade min vän Liv Forslin, hon här under! Vi höll kontakten och jag har vart hos henne en hel del och ridit, hjälpt henne med olika saker.

Efter kanske 2 år på gnarps ridklubb beslutade jag mig för att sluta. jag bestämde mig för att äntligen börja träna för privat tränare med mina alldeles egna ponnyer,Peach & Isabella.

Jag hade då mkt mkt jobb framför mig med peach, som då var väldigt väligt omusklad, fortfarande inte funnit sig helt till rätta. Jag velade fram och tillbaks om det verkligen skulle gå. Tillslut gav jag mig verkligen an det, det skulle gå! Hon vart bara finare och finare för varje dag. Men lite svackor här och där  men det är ju alltid sånt som tillhör ridsporten.



Peach förr                 &              Peach nu ( 2010)



2008, gick jag 2 st kurser & 1 utbildning. Utbildningen var ULK kursen, för dom som inte vet är det ungdoms ledar kursen. Sedan gick jag två kursen och dem var: Hästens hälsa/beteende & Tränings schema för häst.

Sommaren 2008 började jag även att få rida till hästar till andra och tävla andras hästar.
Problem hästar/ hästar att utbilda har alltid legat mig varmt om hjärtat.


sommaren 2009 & 2010 bestog mest av att utveckla mig själv som ryttare. Och det kom jag fram till att det bästa sättet vara att rida så många olika hästar som möjligt. Så jag fick den stora möjligheten att vara hos Johanna på skogssjö hästgård och rida. Hjälpte henne en hel del med stallskötsel & ridning då hon själv var gravid. Tävlade även ena hennes försäljnings ponny (Connie.) Sommaren 2010 kom även Matrix hem till mig för "tillridning"/ utbildning. Han stannade inte så länge, då det gick så otroligt fort att få honom på bana igen. Så han vart såld. Verkligen en kanon häst!



Jag & ungponnyn Connie, hennes andra strat, nolla! :)





Jag & några av Johannas fina försäljnings hästar på skogssjöhästgård!





Jag & Matrix, så här såg han ut innan han kom till mig!






Jag & Matrix, så här såg han ut alldeles innan han blev såld, så fiin han är!



Sedans dess har allt rullat på och jag har fått olika erbjudande med olika sorters hästar som behövs ridas till/utbildas.

Senast den 12/2-11 sålde jag årets första häst åt kund.



Och Det var Heffis, som jag hjälpa Veronica att sälja/utbilda.


Mål med 2011 är att jag ska få göra det jag vill göra & det jag tycker är roligt. Alltså rida till/ utbilda hästar och självklart att utvecklas själv som ryttare och självklart ska mina egna ponnyer utbildas och hållar fina & fräscha!

Sen återstår det bara att se hur framtiden ser ut, vart den leder oss!






Min bakgrund till där jag är nu!

2011-02-17 @ 16:22:24
Tänkte försöka skriva lite om min bakgrund vad gäller hästar och ridning så vi får se hur de går..
Jag är iallafall Liv Forslin är 19år gammal och bor i den lilla byn Kitte.

När jag var 3 år gammal träffade min mamma en ny gubbe. Han har hade hållt på med trav i hela sitt liv. (så där kom hästarna in i bilden). Jag började på Harmångers ridklubb och åkte runt lite med ledare och någon som höll i mig, ända tills jag var ca 7år red jag där men sen slutade jag pga flytt.

Min mamma, styvpappa och lillasyster flyttade till en stor gård ute på landet (där vi bor nu alltså).
"pappa" skaffade hem travare och dom red vi runt på och hade roligt.
Vid 9års ålder började jag rida igen, denna gång på Gnarps ridklubb, det var där jag och Merethe lärde känna varandra. Vi red i samma ridgrupp med varandra och har sen dess hållt kontakten.

Jag och Merethe för mååånga år sedan.

Sommaren 2002 tror jag det var så fick jag min första super ponny. Nämligen Shettisen Missil!
Flög av honom dagligen 2-5ggr men med tiden fick jag bättre balans och hade så roligt. En annan tjej vid namn Paulina hade även sin shettis här så vi var ute och red flera timmar per dag. Så fin som våra shetlandsponnysar var då har jag aldrig sett en annan shettis. Vältrimmade och suuuper musklade!

Missil

Men jag började ju bli ganska gammal nu och växte så det knackade, då kan man inte skutta runt på en shettis länge till direkt. Så jag började rida en kallblodig ridhäst vid namn Celyn. Världens snällaste och goaste!
och strax därefter fick jag ett varmblod av pappa som hette Monas Mayday!
Hästar har alltid varit ett intresse i familjen men mot travsporten så därför fick jag de hästar som jag fick!
Med Mayday var det meningen att pappa ville att jag skulle börja rida monté. Jag tränade på och följde med pappa ut och tränade, men när han märkte vilken stjärnskott Mayday var så tog han över henne och jag fick en D-ponny istället vid namn Baylee!

Baylee var med om ett försäkringsbedrägeri och var därför triangelmärkt men hon var fullt frisk och gick att träna och rida som vanligt.
Baylee hade gått lag SM i hoppning och liknande innan jag fick hem henne så hon var en ponny jag lärde mig oerhört mycket av!
frågade på klubben om jag fick vara med på klubbtävlingar och det var okej.
Vann gång på gång och tog hem KM. Då fick den lilla klubben nog och jag fick inte vara med mer!
Då gjorde jag det värsta beslut jag gjort i hela mitt liv, jag sålde Baylee för mitt egna bästa, för att skaffa någon annan som jag kunde åka ut och tävla med och komma en bit med.



Stora bilden är på Baylee. Dom små är också på Baylee och dom två sista på Monas Mayday och Celyn.


När Baylee åkte från gården så bröt jag ihop, hon hade varit min bästa vän då i nått år medans jag haft det otroligt tufft i skolan.
Jag red inte på ett halvår efter det och ville inte ha någon annan än att köpa tillbaka Baylee. Men så blev det inte, jag fick upp ögonen för en två-årig skäckhingst, jag blev helt förälskad. Han hette Texas!
Så han blev mitt projekt.
Nu var det sommaren 08. Pappa och jag började tömköra med lilla Texas och eftersom han fortfarande var bäbis så försökte jag bygga ett starkt band med Texas på annat vis, vi tricktränade massa och hade allmänt skoj tillsammans. V var ute flera timmar och gick i träns eller grimma, mest för att han skulle bli van allt runt omkring!
månaderna gick och nu var han 3år gammal, jag började inridningen!
Medans jag utbildade Texas så fick jag låna C-ponnyn Turks Minna av Harmångers ridklubb under året 2009.
Vi var ute och tävlade en hel del och när vi väll var på topp så tog resan slut, säsongen tog slut och Minna skulle tillbaka till klubben och ruttna igen, allt mitt arbete på hästen försvann..
Under sommaren 2010 så började vi starta lokala klasser tillsammans, första LD (hoppning) red vi felfritt och vi har inte många LD, LC bakom oss nu som inte är felfria.
Nu siktar vi högre, för min ponny har kampacitet utav dess like!
Nu till sommaren 2011 så hoppas jag också kunna köpa hem Minna av klubben!

Minna & Texas

Jag är glad nu efter att jag ridit så mycket olika hästar och inte bara haft ridintresserade i familjen.
Missil står fortfarande hemma på gården, han är en familjemedlem som alltid kommer att få stå här hemma på gården. Han trivs så bra här som får gå med vagn flera ggr i veckan med min yngsta lillasyster.
Texas står också ute i stallet och jag jobbar vidare med utbildningen.
Mitt mål nu under de kommande åren är att få jobba med unghästutbildning/tillridning och jag hoppas kunna starta något litet företag i framtiden.
Redan till helge kommer det en häst hit som ska vara här på tillridning/utbildning. Spännande!

Nu blev det ett långt inlägg med mycket bilder.. vilken start! Hoppas ni orkar, haha!